Je bent hier: Home > Nieuws > KBC lanceert Wero: een grensverleggende betaaloplossing

KBC lanceert Wero: een grensverleggende betaaloplossing

KBC lanceert Wero: een grensverleggende betaaloplossing

07 juli 2024 - door Redactie

De bank KBC heeft als eerste in België de nieuwe Europese betaaldienst Wero geïntegreerd in haar app.

Wero, ontwikkeld door het European Payments Initiative (EPI), biedt een innovatieve oplossing voor de fragmentatie van de huidige betaaloplossingen zoals iDEAL, Payconiq, en Bancontact. Deze introductie markeert een belangrijke stap in het harmoniseren van het Europese betaallandschap, waardoor consumenten soepel betalingen kunnen verrichten, ook over landsgrenzen heen.

Wat is Wero?

Wero is een nieuw Europees betalingssysteem dat voortkomt uit de overname van iDEAL en Payconiq door het EPI. Deze initiatieven werden samengevoegd om een uniform betaalplatform te creëren dat aanvankelijk wordt uitgerold in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Het platform stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk betalingen te verrichten, zowel nationaal als internationaal.

In België is KBC de eerste bank die de Wero-diensten in haar applicatie aanbiedt. Dit betekent dat KBC-klanten binnenkort moeiteloos betaalverzoeken kunnen sturen naar gebruikers in buurlanden zoals Frankrijk en Duitsland. Daarnaast zal het mogelijk worden om via Wero betalingen te doen in zowel Belgische als internationale webshops, wat de weg vrijmaakt voor meer gestroomlijnde en efficiënte grensoverschrijdende transacties.

De voordelen van Wero

 • Grensoverschrijdend gemak: Wero biedt een oplossing voor de huidige beperkingen van lokale betaaldiensten. Waar Nederlandse en Belgische betaaloplossingen zoals iDEAL en Payconiq niet met elkaar kunnen communiceren, overbrugt Wero deze kloof en maakt het naadloze betalingen over landsgrenzen heen mogelijk.
   
 • Eén platform voor Europa: Door één gemeenschappelijke standaard te bieden, kan Wero de versnippering in het Europese betaallandschap verminderen, waardoor consumenten slechts één app nodig hebben voor al hun betaalbehoeften in verschillende landen.
   
 • Digitale portemonnee: Naast directe betalingen, zal Wero ook een digitale portemonnee aanbieden. Deze functie stelt gebruikers in staat om geld op te slaan en te beheren, vergelijkbaar met diensten zoals PayPal.

Geleidelijke uitrol en toekomstvisie

Hoewel Wero een revolutionaire stap voorwaarts vertegenwoordigt, zullen bestaande diensten zoals iDEAL en Payconiq voorlopig nog blijven bestaan naast de nieuwe dienst. Het streven is echter om op termijn Wero als de Europese standaard te vestigen, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot de vervanging van nationale betaaldiensten.

De introductie van Wero zal stapsgewijs plaatsvinden. Na de initiële uitrol in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, zullen andere Europese landen volgen. Dit zorgt ervoor dat zowel gebruikers als aanbieders de tijd hebben om zich aan te passen aan het nieuwe systeem.

Wat betekent dit voor consumenten?

Voor gebruikers van KBC betekent de integratie van Wero in de bankapp dat ze toegang krijgen tot een breed scala aan nieuwe functies:

 • Internationale betaalverzoeken: Klanten kunnen binnenkort eenvoudig betaalverzoeken sturen naar mensen in verschillende Europese landen, wat handig is voor bijvoorbeeld grensoverschrijdende transacties of internationale vrienden en familie.
   
 • Betaalgemak in webshops: Dankzij de integratie van Wero kunnen gebruikers ook gemakkelijk betalingen doen bij buitenlandse webwinkels, zonder de noodzaak van meerdere betaalmethoden.
   
 • Financiële controle: Met de digitale portemonnee van Wero kunnen gebruikers hun geld gemakkelijk beheren en overzien, wat bijdraagt aan een betere financiële controle en flexibiliteit.

Mijlpaal

De lancering van Wero markeert een belangrijke mijlpaal in het creëren van een verenigd Europees betalingssysteem. Door de voordelen van naadloze grensoverschrijdende betalingen en de integratie van een digitale portemonnee biedt Wero consumenten een gebruiksvriendelijke en efficiënte betaalervaring. Terwijl bestaande betaalmethoden voorlopig nog naast Wero zullen blijven bestaan, biedt deze nieuwe oplossing een blik op de toekomst van het Europese betalingsverkeer.

Voor meer informatie en updates over Wero kunnen gebruikers de KBC-app raadplegen of de officiële communicatiekanalen van KBC volgen.


Laatste artikels over Bankieren

Veranderingen in KBC-zichtrekeningen

13 januari 2024

KBC kondigt wijzigingen aan in haar zichtrekeningaanbod, met impact op zowel de KBC-Basisrekening als de KBC-Plusrekening.


Revolut lanceert weldra Belgische IBAN's

07 januari 2024

De hippe onlinebank Revolut bediende Belgische klanten vooralsnog vanuit Litouwen, maar krijgt weldra een volwaarde Belgische tak.


ECB blijft bankautomaten belangrijk vinden

15 september 2023

De Europese Centrale Bank (ECB) is het idee genegen om banken te verplichten om meer geldautomaten te plaatsen in België.


Strafrente rood staan loopt op tot 17%

12 september 2023

Wie tijdelijk onder nul gaat op zijn zichtrekening, kijkt aan tegen een erg hoge intrest.


Bpost bank verdwijnt uit straatbeeld

07 september 2023

De 1 miljoen klanten van bpost bank zullen vanaf volgend jaar terecht kunnen bij BNP Paribas Fortis.


Betalen met QR-codes breekt door

09 juli 2023

Belgen beginnen vertrouwd te geraken aan het mobiel betalen met QR-codes.


Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.Advertentie


Populair op FiWe.be