Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > Simulatie

Autoverzekering simulatie

Dankzij het internet is autoverzekeringen vergelijken een koud kunstje. Je vindt hier onder links naar verschillende maatschappijen waar je online de autoverzekering kunt berekenen. Bereken en bespaar fors!

  • Wettelijk verplicht: BA auto (Burgerlijke Aansprakelijkheid)
  • Optioneel: Omnium en GAP verzekering

De BA auto zal schade aan derden vergoeden als je een ongeval veroorzaakt hebt. Met een omnium is ook de schade aan je eigen wagen verzekerd.

Autoverzekering simulatie: maak bij elke aanbieder een berekening!


Hoe autoverzekeringen vergelijken?

Vele aanbieders van autoverzekeringen hebben een eigen website. Op hun website stellen ze vaak een simulatie voor. Door persoonlijke gegevens in te vullen en bijkomende wensen omtrent je gewenste autoverzekering maakt hun website de simulatie. Zij laten op die manier weten wat de prijs is voor je autoverzekering. Hierboven vind je een aantal links van verzekeraars waar je online een berekening kan maken. Tegenwoordig is het dus niet meer noodzakelijk om kantoor per kantoor te bezoeken. Alle berekeningen kan je online uitvoeren!

Het spreekt voor zich dat het een verstandig idee is om de simulator van verschillende verzekeraars te gebruiken. Door de simulaties van deze aanbieders met elkaar te vergelijken kom je te weten welke autoverzekering de goedkoopste is. Op die manier bespaar je veel geld!

Het is uiteraard van groot belang dat je auto ook goed verzekerd is en dat je achteraf niet voor vreemde verrassingen komt te staan. Het uitvoeren van een simulatie is daarom niet alleen aan te raden om de goedkoopste aanbieder van een autoverzekering te vinden, maar ook om te kijken of je wel goed verzekerd bent zoals bij stormschade of zelfs diefstal. Lees daarom de kleine lettertjes van de contracten na.

Wij raden je zeker aan om eens naar de website van Corona Direct te gaan en te vergelijken wat je zou besparen met een kilometerverzekering. Deze vergelijking duurt amper 2 minuten om te maken en op die manier kan je heel wat geld per jaar besparen. Je maakt deze berekening best jaarlijks bij verschillende maatschappijen om steeds het goedkoopste tarief te betalen. Nieuwe klanten krijgen namelijk steeds lagere tarieven.

Welke gegevens heb ik nodig voor een autoverzekering simulatie?

De verzekeraar vraagt onder andere naar je geboortedatum, maand en jaar waarin je rijbewijs werd uitgereikt, het merk, type en bouwjaar van de auto, datum inverkeerstelling van de auto, de catalogusprijs, de gebruikte brandstof,...

Verder wordt ook gevraagd naar een eventuele huidige verzekering, de bonus-malusgraad op die verzekering en het aantal ongevallen die je de voorbije 5 jaren veroorzaakt hebt. Ook het geschat aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden kan gevraagd worden om te kijken of een kilometerverzekering mogelijk is.

Is de berekening van een autoverzekering simulatie bindend?

Door een simulatie te maken zal de verzekeraar je een gedetailleerde offerte bezorgen. Deze dienst is gratis; je moet deze offerte uiteraard niet aanvaarden als je dit niet wenst. Je maakt best bij verschillende maatschappijen een simulatie, zo kan je de verzekeringen goed vergelijken en de beste verzekering kiezen voor jouw situatie.

De offerte is bindend voor de verzekeraar voor een bepaalde periode. Ze blijft bijvoorbeeld 30 dagen geldig. Als je in die periode niet akkoord bent gegaan, dan vervalt de offerte. Een berekening maken is dus steeds vrijblijvend, je bent tot niets verplicht.

Hoeveel kan ik besparen dankzij een autoverzekering simulatie?

Heb je nu al een autoverzekering, dan is het zeker verstandig om de bovenstaande simulatie uit te voeren. Verzekeraars geven namelijk veel korting aan nieuwe klanten. Vergelijk dus verschillende offertes om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Het bedrag dat je jaarlijks kan besparen is voor iedereen verschillend, maar kan toch al snel oplopen. Soms bespaar je zelfs 300 euro of meer!

Bij het berekenen van een autoverzekering ben je bovendien niet verplicht om vervolgens deze autoverzekering aan te schaffen.

Wanneer een berekening maken?

Bij sommige verzekeraars krijg je online steeds extra korting, dus een simulatie uitvoeren kan altijd interessant zijn. Maar enkele keren per jaar zijn er wel extra promoties, zoals rond het autosalon. Sommige verzekeraars geven dan 100 euro extra korting of geven dan 1 of meerdere maanden gratis autoverzekering.

Waarom autoverzekeringen vergelijken?

Dit is een vraag die heel makkelijk te beantwoorden is. Om zoveel mogelijk geld te besparen, natuurlijk! Alleen daarom al raden wij aan om een vergelijking te maken van verschillende autoverzekeringen. Door te gaan vergelijken weet je snel welke aanbieder van autoverzekeringen je het voordeligste kan verder helpen. Het duurt amper 2 minuten om autoverzekeringen te vergelijken en het kan je letterlijk heel veel geld besparen. Zeker als je al een tijd bij dezelfde verzekeraar bent, loont het de moeite om de prijzen van concurrenten te vergelijken.