Je bent hier: Home > Verzekeringen > Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering

Elk gemotoriseerd voertuig moet minimaal een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid hebben. Dit geldt dus ook voor bromfietsen. Het maakt niet uit tot welke klasse je bromfiets behoort (bijvoorbeeld A of B), een verzekering voor je bromfiets is altijd noodzakelijk.

Rijden zonder verzekering?

Wanneer je jouw bromfiets niet verzekert, wordt deze bij de vaststelling onmiddellijk in beslag genomen. Je zal zelf alle kosten die hieruit voortkomen (bijv. takeling) moeten vergoeden. Zorg er dus voor dat je steeds in orde bent.

Hoeveel bedraagt de premie voor een klasse A bromfiets?

Het is onmogelijk om een vast bedrag voor de verzekering van jouw bromfiets voorop te stellen. Factoren als leeftijd, type brommer, profiel van de bestuurder, etc. spelen hier een rol. Om dan toch iets te zeggen, een verzekering voor de klasse A-bromfiets van een 16-jarige bestuurder zal ongeveer 160 tot 200 euro kosten.

Verzekeren op naam van jouw ouders?

Dit is zeker goedkoper, maar ongeldig. Als de verzekeringsmaatschappij na een ongeval kan aantonen dat niet de ouder maar het kind de voornaamste bestuurder van de bromfiets is, zal zij niets uitbetalen en misschien zelfs een schadevergoeding vragen. Verzekeraars schakelen hier zonder pardon privé detectives voor in. Het is daarom veiliger en uiteindelijk goedkoper om de verzekering op naam van de echt voornaamste bestuurder van de bromfiets te plaatsen.

Vergeet je verzekeringsbewijs niet!

Bij controle moet je steeds het bewijs dat jouw bromfiets verzekerd is kunnen voorleggen! Om problemen te vermijden zorg je er daarom best voor dat je steeds het verzekeringsbewijs op zak hebt.

De diefstalverzekering, een interessante extra

Per jaar worden er meer dan 10.000 bromfietsen, brommers en scooters gestolen. Een goedkope diefstalverzekering is dan ook een interessante extra voor de normale verzekering voor je bromfiets. Vraag zeker meer informatie over deze verzekering aan je makelaar.


Advertentie


Populair op FiWe.be