Je bent hier: Home > Verzekeringen > Diefstalverzekering

Diefstalverzekering

De diefstalverzekering vergoedt het risico dat gepaard gaat met een diefstal. Vaak wordt de diefstalverzekering afgesloten als deel van een woningverzekering, naast de klassieke brandverzekering.

Waarom zou ik een diefstalverzekering afsluiten?

Natuurlijk denk je dat een diefstal in jouw huis niet zal gebeuren. Jaarlijks wordt er echter bij heel wat mensen die hetzelfde denken toch ingebroken! Een goede reden om toch eens na te denken over de voordelen van een diefstalverzekering. Daarbij komt dat de kosten van een inbraak snel kunnen oplopen:

  • Je huis bevat waarschijnlijk meer waardevolle voorwerpen dan je denkt: juwelen, multimedia-apparaten, kledij, kasbons: je huis kan voor inbrekers een echte schatkamer zijn
  • Inbrekers richten vaak vernielingen aan: een nieuw slot is erg duur, en ook eenmaal binnen gedragen de meeste inbrekers zich weinig respectvol. Vandalisme bij inbraken komt erg vaak voor, maar kan worden vergoed door de diefstalverzekering
  • Soms roven inbrekers het volledige huis leeg: alles wat los zit wordt meegenomen, en alles wat vast zit wordt losgeschroefd.

Wat bepaalt de prijs?

Een aantal factoren bepalen de kostprijs van je diefstalverzekering:

  • Het verzekerde bedrag: je kan jouw huis voor een klein of groot bedrag laten verzekeren. Spreek met een expert om te laten bepalen wat de inboedel van je huis echt waard is.
  • Het risico op een inbraak: indien je goede sloten hebt geplaatst, wordt het risico dat dieven effectief binnen raken kleiner, waardoor de diefstalverzekering goedkoper wordt. Hetzelfde geldt voor een alarminstallatie: je krijgt doorgaans een fikse korting op je diefstalverzekering indien je over een doeltreffende alarminstallatie beschikt.

Extra dekkingen

Wanneer je een diefstalverzekering afsluit, verzeker je vaak niet alleen je woning voor diefstal. Ook een overval op straat wordt door heel wat diefstalverzekeringen gedekt. Daarnaast biedt een diefstalverzekering vaak ook bescherming op reis: wanneer je bagage op reis gestolen wordt, komen sommige diefstalverzekeringen tussen. Probeer deze extra’s goed te vergelijken wanneer je een diefstalverzekering wil afsluiten.


Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be