Je bent hier: Home > Verzekeringen > Reisverzekering

Reisverzekering of reisbijstand en annulatieverzekeringen

ADVERTENTIE

Europ Assistance
 • Tijdelijke of jaarlijkse reisverzekering
 • Met of zonder pechbijstand voor auto
 • Medische kosten tot € 1.250.000 bij light contract
 • Medische kosten tot € 250.000 bij smart contract


ADVERTENTIE

Allianz Assistance
 • Verzekering voor het annuleren van jouw reis
 • Dekking bij ziekte, ongeval, overlijden, ontslag
 • In geval van vervroegde terugkeer voor ernstige gedekte reden (Premium)


De reisverzekering of reisbijstand vergoedt de schade die je oploopt tijdens je reizen. De meeste reisverzekeringen gelden zowel voor privé-reizen als voor zakenreizen. Vaak wordt er ook slechts één polis afgesloten en wordt zo het hele gezin tegelijk verzekerd. Belangrijk is ook dat je een reisbijstandsverzekering voor het hele jaar kan afsluiten of slechts voor een korte periode, in de praktijk die periode waarin je op vakantie bent.

Een bekende en zeer goede reisverzekeraar is Europ Assistance.

Wanneer komt een reisverzekering tussen?

De reisbijstandsverzekeringen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn erg verschillend. Controleer daarom of de reisverzekering van uw keuze onderstaande diensten aanbiedt:

 • Gratis terug naar huis reizen: Soms is het nodig uw vakantie te onderbreken en moeten je en uw gezin ongepland terug naar België reizen. De reisverzekering dekt deze kosten in dringende gevallen (bijv. een ziekenhuisopname of overlijden van een naast familielid)
 • Repatriëringskosten: Indien je in het buitenland een ongeval heeft kunnen de kosten voor repatriëring enorm hoog oplopen. Deze kosten kunnen door de reisverzekering gedekt worden.
 • Langer verblijf: Soms moet je ongewild langer in het buitenland blijven, bijvoorbeeld doordat je ingesneeuwd wordt of door een staking op de luchthaven. Sommige reisverzekeringen nemen deze gevallen in hun polis op.
 • Annulatieverzekering: In sommige gevallen kan je onverwacht toch niet op reis vertrekken. Uw kinderen kunnen bijvoorbeeld onverwacht herexamens hebben waardoor de mooie reis niet kan doorgaan. De polis van uw reisverzekering omschrijft in welke gevallen je van deze annulatieverzekering gebruik kan maken
 • Bagageverzekering: Soms gebeurt het dat uw bagage op reis verloren gaat of gestolen wordt. Een reisverzekering met de optie bagageverzekering kan je dan onmiddellijk een bedrag uitkeren om ter plekke nieuwe kledij te kopen, of kan achteraf alles vergoeden.
 • Voertuigverzekering: Indien je met een voertuig op reis gaat, komt de reisverzekering tussen indien hiermee iets misloopt. je kan uw auto bijvoorbeeld ter plekke laten herstellen, of indien dat niet mogelijk is wordt de auto opnieuw naar België gebracht.

Wat bepaalt de prijs van mijn reisbijstandsverzekering?

Of je zich wil verzekeren voor alles wat hierboven vermeld staat, bepaalt uiteraard sterk de kostprijs van uw reisverzekering: hoe meer extra’s, hoe duurder. Ook de locatie heeft een invloed: een reisverzekering voor risicolanden is heel wat duurder dan voor een Europese bestemming. Ook andere factoren als de duur van uw verblijf hebben een invloed op de prijs.

Welke maatschappijen bieden reisverzekeringen aan?

De keuze is hier groot. In België bieden maatschappijen als Touring, Vab en Europ Assistance reisverzekeringen aan. Vergelijk hun prijzen!


Het Nut van Reisverzekeringen: Bescherming en Gemoedsrust op Reis

Reizen biedt avontuur, nieuwe ervaringen en de mogelijkheid om de wereld te verkennen. Of u nu op vakantie gaat, een zakenreis maakt of een langeafstandsreis onderneemt, het is belangrijk om uw reis goed voor te bereiden. Een essentieel onderdeel van die voorbereiding is het afsluiten van een reisverzekering. In dit artikel zullen we bespreken waarom een reisverzekering nuttig is en hoe het u kan beschermen en gemoedsrust kan bieden tijdens uw reizen.

Medische Noodgevallen en Ziektekosten

Een van de belangrijkste voordelen van een reisverzekering is de dekking van medische noodgevallen en ziektekosten. Als u tijdens uw reis ziek wordt of een ongeval krijgt, kunnen de medische kosten hoog oplopen, vooral in het buitenland. Een reisverzekering biedt dekking voor medische behandelingen, ziekenhuisopname, medicijnen en medisch transport. Dit beschermt u tegen financiële lasten en zorgt ervoor dat u de nodige zorg kunt krijgen, ongeacht waar u zich bevindt.

Annulering en Onderbreking van de Reis

Soms kunnen onvoorziene omstandigheden uw reisplannen in de war sturen. Misschien moet u uw reis annuleren vanwege een ziekte, een noodgeval in uw familie of andere onvoorziene gebeurtenissen. Een reisverzekering biedt dekking voor annuleringskosten en niet-terugbetaalbare uitgaven, zodat u uw geld kunt terugkrijgen als u uw reis moet annuleren of onderbreken. Dit geeft u gemoedsrust en beschermt uw financiële investering in de reis.

Bagageverlies en Vertraging

Het verlies, de beschadiging of de vertraging van bagage is een veelvoorkomend probleem tijdens het reizen. Een reisverzekering biedt dekking voor verlies of beschadiging van uw bagage, inclusief vergoeding voor het vervangen van persoonlijke bezittingen. Bovendien biedt het ook compensatie als uw bagage vertraagd is en u extra kosten moet maken voor essentiële items, zoals kleding en toiletartikelen, terwijl u wacht tot uw bagage weer beschikbaar is.

Reisongevallen en Aansprakelijkheid

Een reisverzekering kan ook dekking bieden voor reisongevallen, waaronder persoonlijk letsel, blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval tijdens uw reis. Daarnaast kan het ook aansprakelijkheidsdekking omvatten, waarbij u beschermd bent tegen schadeclaims van derden voor lichamelijk letsel of materiële schade die u per ongeluk veroorzaakt tijdens uw reis.

24/7 Hulpdiensten

Naast de financiële bescherming bieden veel reisverzekeringen ook 24/7 hulpdiensten. Dit betekent dat u in geval van nood altijd contact kunt opnemen met de verzekeringsmaatschappij voor bijstand, advies en coördinatie van hulpverlening. Of het nu gaat om medische noodgevallen, verloren documenten, juridische bijstand of andere urgente situaties, de hulpdiensten van uw reisverzekering staan voor u klaar.

Conclusie

Een reisverzekering is van onschatbare waarde bij het plannen van uw reizen. Het biedt bescherming en gemoedsrust in geval van medische noodgevallen, annuleringen, verlies van bagage, ongevallen en andere onvoorziene omstandigheden. Het kan u behoeden voor aanzienlijke financiële lasten en zorgt ervoor dat u tijdens uw reis de benodigde zorg en ondersteuning krijgt. Vergeet dus niet om een reisverzekering af te sluiten voordat u op reis gaat en geniet van een zorgeloze en plezierige ervaring.


Annulatieverzekeringen bij Reizen: Waarom Ze Essentieel Zijn

Het plannen van een reis is spannend, maar soms kunnen onvoorziene omstandigheden ervoor zorgen dat uw reisplannen in het water vallen. Of het nu gaat om een plotselinge ziekte, een familielid in nood of andere onverwachte gebeurtenissen, het annuleren van een reis kan zowel emotioneel als financieel belastend zijn. Daarom is het afsluiten van een annulatieverzekering bij het boeken van uw reis een essentiële stap om uzelf te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. In dit artikel zullen we bespreken waarom annulatieverzekeringen zo belangrijk zijn bij het plannen van reizen.

Bescherming tegen annuleringskosten

Een van de belangrijkste voordelen van een annulatieverzekering is de bescherming tegen annuleringskosten. Als u uw reis moet annuleren vanwege onverwachte gebeurtenissen, zoals ziekte, ongevallen, overlijden van een familielid of andere gedekte redenen, zal de verzekering de kosten vergoeden die u niet kunt terugkrijgen van de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Dit kan een aanzienlijke financiële last verlichten en u behoeden voor verlies van vooruitbetaalde reiskosten.

Flexibiliteit en gemoedsrust

Met een annulatieverzekering krijgt u meer flexibiliteit bij het plannen van uw reis. Het geeft u gemoedsrust in de wetenschap dat als er onvoorziene omstandigheden optreden en u uw reis moet annuleren, u financieel gedekt bent. Dit kan de stress verminderen die gepaard gaat met het nemen van beslissingen over uw reisplannen en u helpen zich te concentreren op het oplossen van de situatie in plaats van bezorgd te zijn over verlies van geld.

Dekking voor noodgevallen tijdens de reis

Een annulatieverzekering kan ook dekking bieden voor noodgevallen tijdens uw reis. Als u bijvoorbeeld halverwege uw reis gedwongen wordt om terug te keren vanwege een medisch probleem of een noodsituatie in uw familie, kan de verzekering de kosten dekken die voortvloeien uit vroegtijdige beëindiging van uw reis. Dit kan onder andere reiskosten, accommodatiekosten en niet-terugbetaalde reserveringen omvatten.

Bijkomende voordelen en dekkingsopties

Naast dekking voor annuleringskosten en noodgevallen bieden veel annulatieverzekeringen ook aanvullende voordelen en dekkingsopties. Dit kan omvatten:

 1. Vertraagde vlucht of gemiste aansluiting: Als uw vlucht vertraagd is of u een aansluitende vlucht mist, kan de verzekering vergoeding bieden voor extra kosten, zoals accommodatie en maaltijden.

 2. Bagageverlies: Sommige annulatieverzekeringen bieden ook dekking voor verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage tijdens uw reis.

 3. Medische bijstand: Afhankelijk van de polis kan de annulatieverzekering ook medische bijstand bieden tijdens uw reis, zoals repatriëring naar huis bij ziekte of verwonding.

Het belang van het lezen van de polisvoorwaarden

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van uw annulatieverzekering zorgvuldig door te lezen voordat u deze afsluit. Elk beleid kan specifieke dekkingslimieten, uitsluitingen en voorwaarden hebben. Zorg ervoor dat u begrijpt wat wel en niet gedekt is, en welke stappen u moet nemen in geval van annulering of noodgevallen.

Conclusie

Een annulatieverzekering is een waardevol instrument bij het plannen van reizen. Het biedt bescherming tegen annuleringskosten, flexibiliteit en gemoedsrust in geval van onvoorziene omstandigheden. Het stelt u in staat om uw financiële investeringen in uw reis te beschermen en te voorkomen dat u met aanzienlijke kosten blijft zitten als u uw reis moet annuleren of onderbreken. Vergeet niet om een annulatieverzekering af te sluiten bij het boeken van uw reis en geniet van de gemoedsrust die het biedt.


Advertentie


Populair op FiWe.be