Je bent hier: Home > Beleggen > Brokers vergelijken > SaxoInvestor review

SaxoInvestor review: goedkoop en gebruiksvriendelijk all-in-one beleggingsplatform

Saxo Investor is een multi-assetplatform waarop klanten in verschillende activaklassen kunnen beleggen. Het platform is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en uitgebreide functionaliteiten.


Het logische vervolg op BinckBank

BinckBank, de bekende Nederlandse broker in aandelen, werd in 2019 overgenomen door het Deense Saxo Bank. Deze toonaangevende Deense speler op het gebied online beleggen bedient vooral professionele handelaars, terwijl BinckBank sterk stond in het leveren van diensten aan de kleine belegger. Door de overname ging BinckBank volledig op in Saxo Bank en ontstond het handelsplatform Saxo Investor.

Beleggers verhandelen op SaxoInvestor verschillende verschillende activaklassen, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en Exchange-Traded Funds (ETF's). Wat dit platform onderscheidt, is de combinatie van krachtige tools en toegankelijkheid voor beleggers van alle niveaus.


Mogelijkheden van het platform

Diverse beleggingsmogelijkheden

SaxoInvestor biedt toegang tot een breed scala aan financiële instrumenten, waardoor beleggers hun portefeuille kunnen diversifiëren volgens hun beleggingsdoelen en risicoprofiel. Je handelt op Saxo Investor in aandelen, ETF's, obligaties, beleggingsfondsen, turbo's, opties tot zelfs futures.

Gebruiksvriendelijkheid

Het platform is ontworpen met een intuïtieve gebruikersinterface, zodat zowel beginnende als ervaren beleggers gemakkelijk kunnen navigeren en handelen.

Het platform is ontworpen met een intuïtieve gebruikersinterface, zodat zowel beginnende als ervaren beleggers gemakkelijk kunnen navigeren en handelen.

Uitgebreide Onderzoeks- en Analysetools

SaxoInvestor voorziet gebruikers van geavanceerde tools voor marktanalyse en onderzoek. Van technische analyse tot fundamentele rapporten, beleggers hebben toegang tot cruciale informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.

De onderstaande screenshot toont het scherm wanneer je het aandeel AB Inbev opzoekt. Je krijgt een grafiek te zien, die je kan vergroten. Wie graag technische analyse gebruikt, voegt makkelijk indicatoren toe aan de grafiek.

Verder zie je in één oogopslag een overzicht van interessante kerngegevens, zoals de koers/winst verhouding of het dividendrendement. Klik je bovenaan op 'Kerngegevens', dan krijg je nog meer details te zien, zoals bijvoorbeeld de evolutie van de omzetcijfers of de winst.

Onder 'Analyse' zie je een overzicht van het aantal analisten dat het aandeel opvolgt, hoeveel koop-of verkoopadviezen er zijn en het gemiddelde koersdoel.

Saxo Investor aandeel

Portfolio Management

Het platform biedt krachtige functies voor het beheren van beleggingsportefeuilles. Gebruikers kunnen hun posities volgen, risico's beoordelen en strategieën aanpassen met behulp van portfolio-analysetools.

Uniek bij SaxoInvestor zijn de positiedetails die je kan opvragen bij een aandeel dat je in portefeuille hebt. Hier wordt meteen getoond hoeveel winst of verlies je maakt, rekening houdende met nog te betalen transactiekosten, beurstaks en wisselkoersverschillen.

Deze cruciale informatie ontbreekt bij veel concurrerende brokers, waardoor je een slecht zicht hebt op de kosten die je nog moet betalen wanneer je de positie wil sluiten.

Onderstaande screenshot toont het lopende resultaat van een aankoop van 15 aandelen Zscaler op de Amerikaanse beurs. Je ziet de reeds betaalde transactiekosten en beurstaks die op het moment van het openen van de transactie werden aangerekend.

Daarnaast zie je in het cursief welke kosten je aangerekend zullen worden bij het sluiten van de positie tegen de huidige koersen. Het gaat in dit geval over 16,50 euro transactiekosten, 11,39 euro beurstaks en 0,03 euro andere beurskosten.

En zeer belangrijk: bij beleggingen in andere munten wordt vaak het wisselkoersresultaat over het hoofd gezien. Een aandeel kan dan wel in dollar fors gestegen zijn, maar als de dollar in dezelfde periode gedaald is, dan vreet dit aan jouw winst.

Het wisselkoersresultaat zie je hier onder 'W/V omrekenen'. In dit geval is de euro/dollarwisselkoers gewijzigd van 0,93708210 bij het openen naar 0,91669848 momenteel. Als we deze positie nu zouden sluiten en weer in euro zouden omzetten, zou dit een negatieve impact hebben van 72,41 euro. Cruciale informatie dus!

Saxo Investor positiedetails

Een ander voordeel is de gemakkelijke manier waarop je een stoploss of profit target kan instellen. Je klikt in je portefeuille op de lijn van het aandeel achteraan op de drie puntjes en kiest 'Condities winst/verlies'. Hier vul je vervolgens in tegen welke koers de positie moet verkocht worden om winst te nemen (Take Profit) of om verdere verliezen te vermijden (Stop Loss).

Saxo Investor condities winst verlies

Mobiele Toegang

SaxoInvestor is ook beschikbaar als een mobiele app, waardoor beleggers onderweg kunnen handelen en hun portefeuilles kunnen beheren.


Tarieven SaxoInvestor

SaxoInvestor biedt erg concurrentiële tarieven en is onder de meer traditionele spelers veruit de goedkoopste broker op de Belgische markt. In maart 2024 kondigde Saxobodemtarieven voor aandelen aan.

De Saxo tarieven zijn zelfs concurrentieel ten opzichte van de hippe buitenlandse spelers met hun toegankelijke mobiele beleggingsapps. Veel mensen houden wel geen rekening met de nadelen van dergelijke buitenlandse rekeningen. Zo wordt bijvoorbeeld de beurstaks vaak niet automatisch afgehouden, waardoor je dit zelf zal moeten aangeven aan de Belgische fiscus.

Omdat SaxoInvestor een Belgische rekening is, ben je meteen in orde met alle fiscale verplichtingen. Dit in combinatie met de goedkope tarieven maakt Saxo Bank een logische keuze voor elke Belgische belegger.

We bekijken snel even enkele tarieven, geldig op moment van schrijven.

  • Euronext Brussel: Vanaf 0,08% - minimum € 2
  • Euronext Amsterdam: Vanaf 0,08% - minimum € 2
  • NASDAQ en NYSE: Vanaf 0,08% - minimum $ 1

Conclusie

SaxoInvestor is niet alleen een handelsplatform; het is een allesomvattende oplossing voor beleggers die streven naar diversificatie, toegang tot onderzoek en gemak in portfolio management. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide tools is het platform goed gepositioneerd om een breed scala aan beleggers te bedienen, van beginners tot doorgewinterde professionals.

Open hier jouw SaxoInvestor rekening.


Advertentie


Populair op FiWe.be