Je bent hier: Home > Nieuws > Saxo lanceert bodemtarieven voor aandelen

Saxo lanceert bodemtarieven voor aandelen

Saxo lanceert bodemtarieven voor aandelen

12 maart 2024 - door Redactie

De broker Saxo gaat de rol van prijsbreker op zich nemen en maakt het aan-en verkopen van aandelen spotgoedkoop.

Wie wil beleggen in aandelen kan daarvoor terecht bij zijn traditionele bank, maar moet dan doorgaans hoge transactiekosten betalen. Sinds de komst van het internet vormen online brokers een goedkoper alternatief en jarenlang hadden zij deze markt in handen. In België zijn Keytrade Bank, Bolero en Saxo de voornaamste spelers. Saxo is de opvolger van het voormalige BinckBank.

Door de opmars van het mobiele internet verschenen er echter meer en meer apps die de aandelenhandel tegen spotprijzen toegankelijk maken. Saxo probeert deze concurrentie nu te counteren door de tarieven drastisch te verlagen.

Beurs van Brussel

Wie op de beurs van Brussel voor 2.500 euro aandelen koopt, betaalt daar nu bij Saxo 7,25 euro transactiekosten voor. Ook de andere grote online brokers schommelen rond deze prijs. Vanaf 8 april verlaagt Saxo zijn tarief echter naar 0,08% met een minimum van 2 euro. Door met een percentage te werken worden de kosten voor grotere orders wel duurder. Wie nu voor 20.000 euro aandelen koopt, betaalt momenteel een transactiekost van 14,75 euro. In het nieuwe model stijgt deze kost naar 20 euro.

Om de grotere klanten niet weg te jagen worden er wel kortingen voorzien. Wie 200.000 euro bij Saxo onderbrengt, zal 30% korting krijgen. Vanaf 1 miljoen euro wordt een korting van 60% gegeven.

Amerikaanse markten

Voor de Amerikaanse markten betaal je momenteel 11,75 dollar transactiekosten voor een order tot 3.000 dollar. Ook hier wordt vanaf 8 april een tarief van 0,08% gerekend met een minimum van 1 dollar. Wie dan voor 15.000 dollar aandelen zou verhandelen, betaalt dan 12 dollar transactiekosten.

Efficiëntiewinsten

Volgens Saxo is de tariefverlaging mogelijk omdat er veel kostenbesparingen zijn gerealiseerd door de integratie van BinckBank in het veel grotere Saxo. De groep telt in totaal meer dan 1,2 miljoen klanten en profiteert op deze manier van schaalgrootte. Het is uitkijken hoe de andere online brokers in België gaan reageren op de nieuwe prijzen van Saxo.

Open hier een Saxo rekening en lees hier onze Saxo bank review.


Laatste artikels over Beleggen

Bekende beleggingsrobots worden opgedoekt

16 april 2024

BNP Paribas Fortis trok eerder al de stekker uit zijn robot adviseur Lucy. Ook KBC doekt nu Matti op.


Wees op je hoede voor finfluencers

18 maart 2024

Febelfin waarschuwt in een nieuwe campagne voor finfluencers die mensen ronselen om snel geld te verdienen.


Magere opbrengst voor nieuwe staatsbons

07 december 2023

Tot gisteren werd er amper 33,1 miljoen euro opgehaald, een groot contrast met de 22 miljard euro die in september bij de overheid binnenstroomde.


Appetijt van beleggers voor beursintroducties keert terug

25 september 2023

In de voorbije dagen zagen we in Wall Street succesvolle beursintroducties van ondermeer Arm, Instacart en Klaviyo.


Fastned lanceert hoogrentende obligatie

20 september 2023

Nu dat Belgische beleggers opnieuw kennis gemaakt hebben met de staatsbon, is het misschien ook de moment om eens te kijken naar bedrijfsobligaties.


Staatsbon is ongekend succes

29 augustus 2023

Met de eenjarige staatsbon die sinds vorige week te koop is, heeft de overheid al meer dan 12 miljard euro opgehaald.


Hoe koop ik een staatsbon?

08 augustus 2023

Van 24 augustus tot 1 september kan je inschrijven op een nieuwe en fiscaal voordelige éénjarige staatsbon.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be