Je bent hier: Home > Bankieren > Kredietkaarten

Kredietkaarten

Kredietkaarten vergelijken

Kredietkaarten vergelijken

Vergelijk tarieven van kredietkaarten

Vergelijken »

Een kredietkaart is een vorm van een korte termijn lening. Als houder van een kredietkaart kan je namelijk aankopen doen, maar pas op het einde van de maand moet je deze aankopen betalen (behalve voor een prepaid credit card). Maandelijks krijg je een overzicht van de uitgaven en het totale bedrag zal dan van jouw bankrekening worden gehouden.

Voordelen van een kredietkaart

Kredietkaarten zijn erg handig omdat ze vrijwel overal aanvaard worden. Zeker als je af en toe in het buitenland bent. Een kredietkaart van bijvoorbeeld VISA zal men overal accepteren en deze zal ook werken in alle bankautomaten. Een gewone bankkaart geeft af en toe toch wel problemen in het buitenland.

Met kredietkaarten kan je ook makkelijk aankopen doen op het internet. Bij het bestellen in een webshop kan je doorgaans kiezen tussen betalen met een overschrijving, bancontact of met een kredietkaart. De betalingen met kredietkaarten worden onmiddellijk verwerkt en de bestelling wordt snel uitgevoerd. Bovendien komen vele kredietkaarten met gratis verzekeringen. Zo kan je een betaling later nog terugdraaien als de bestelde goederen niet geleverd worden.

Als eigenaar van een kredietkaart ontvang je maandelijks interessante promoties bij jouw kredietkaartafschrift. Heel vaak worden er kortingsbonnen verzonden waarmee je de kostprijs van de kredietkaart al snel kan terugverdienen.

Vaak is het niet zo'n goed idee om overal online jouw kredietkaartgegevens achter te laten. In dat geval biedt een service als Paypal een oplossing. je betaalt met Paypal in een webshop en zij zullen dan het bedrag van je bestedingen van jouw kredietkaart houden. Alleen Paypal beschikt dan over de gegevens van jouw kredietkaart.

Prepaid kredietkaart

Zie je de voordelen van de creditcard, maar wens je de uitgaven strikt onder controle te houden? Dan is de prepaid creditcard iets voor je. Deze kredietkaarten hebben alle functies van traditionele kredietkaarten (kopen op internet, in het buitenland,...), maar de kredietlimiet moet je zelf op voorhand bepalen door cash geld op de kaart te storten. Zo kan je bijvoorbeeld 200 euro op jouw kaart zetten om online aankopen mee te doen. Is het saldo sterk gedaald, dan stort je gewoon geld bij.


Advertentie


Populair op FiWe.be