Je bent hier: Home > Vastgoed > Expats

Verhuren aan expats

expats vastgoed

Wie op zoek is naar waardevol investeringsvastgoed komt steeds vaker uit op zogenaamde businessflats gericht op expats of young professionals. In steden die veel internationale zakenlui aantrekken is er vaak nood aan kwalitatief vastgoed met extra diensten, de zogenaamde 'serviced apartments'. Je kan dan denken aan hoteldiensten of andere extra's zoals bijvoorbeeld poetshulpen of een wasbar. Ook de Europese wijk in Brussel trekt veel politieke medewerkers aan of mensen die voor buitenlandse ambassades werken. Zij gaan allemaal op zoek naar tijdelijke huisvesting.

Het gaat doorgaans over een kapitaalkrachtige groep waardoor wanbetalingen amper voorkomen. Vaak zorgt het bedrijf of de instelling waar de expat voor werkt zelfs voor de betalingen van het huurgeld.

Een nadeel bij deze vorm van vastgoed is een hoge rotatie. Expats blijven soms maar enkele maanden of in het beste geval enkele jaren op dezelfde plek wonen. Daarna trekken ze weer verder, waardoor je als verhuurder vaak moet zoeken naar nieuwe huurders en dus regelmatig geconfronteerd wordt met alle praktische beslommeringen die hiermee gepaard gaan.

Eigenaars van appartementen doen daarom meestal beroep op gespecialiseerde bemiddelaars die de volledige verhuur uit handen nemen en voor extra ondersteunende diensten zorgen voor de huurders. Deze bemiddelaars hebben meestal ook rechtstreekse contacten met de relocation managers van de grote bedrijven, die hun expats begeleiden in de zoektocht naar geschikte woongelegenheden. Door beroep te doen op een dergelijke verhuurservice kan de bezettingsgraad van een business flat erg hoog gehouden worden.

De voordelen van deze vorm van vastgoed zijn dus de onbezorgde inkomsten en het potentieel op een hoog huurrendement. Voor gemeubelde appartementen wordt al vaak 1.200 tot 1.500 euro per maand betaald, meestal afhankelijk van de locatie, het aantal slaapkamers of andere extra's. Het huurrendement kan dus al snel oplopen tot 4 à 5%.


Actuele projecten

  • Instap vanaf: €202.500
  • Centraal gelegen business suites in Zeebrugge, middenin één van de grootste havens van Europa. Lees meer

Advertentie


Populair op FiWe.be