Je bent hier: Home > Vastgoed

Investeren in vastgoed

Investeringsvastgoed

Op deze website vind je informatie over investeringsvastgoed. We geven ook een overzicht van actuele projecten in diverse vormen van vastgoedinvesteringen.

Bekijk projecten »

Residentieel vastgoed

Residentieel vastgoed

Investeer in een huis of appartement

Residentieel vastgoed »

hotelkamers

Hotelkamers

Geniet van zorgeloze inkomsten

Hotelkamers »

Parkings

Parkings

Realiseer aantrekkelijke rendementen

Parkings »

huis

Sociale woningen

Verhuur aan een sociaal verhuurkantoor

Sociale woningen »

buitenlands vastgoed

Buitenlands vastgoed

Profiteer van lagere prijzen in het buitenland

Buitenlands vastgoed »

Studentenkamers

Studentenkamers

Stabiele inkomsten uit een studentenkamer

Studentenkamers »

vakantiewoning

Vakantiewoningen

Investeer in een woning op een vakantiepark

Vakantiewoningen »

zorgvastgoed

Zorgvastgoed

Een stabiel rendement met zorgvastgoed

Zorgvastgoed »

Professioneel vastgoed

Professioneel vastgoed

Verhuur winkelruimte of kantoren

Professioneel vastgoed »

Vastgoed voor expats

Vastgoed voor expats

Hoge huurprijzen en weinig wanbetalingen

Verhuren aan expats »

Vastgoedcertificaten

Vastgoedcertificaten

Beleg op de beurs in een vastgoedproject

Vastgoedcertificaten »

vastgoedbevak

Vastgoedbevak

Beleg in een vastgoedvennootschap

Vastgoedbevak »

Beleggen in vastgoed?

Investeren in vastgoed is om verschillende redenen erg aantrekkelijk. Zeker met de huidige extreme lage rente op de spaarboekjes zijn er weinig veilige alternatieven te vinden die nog voor een aantrekkelijk rendement zorgen.

Naast de eigen woning zijn vooral de tweede verblijven, vakantiehuizen of verhuurappartementen erg gekend. Maar de laatste jaren zijn er voor particulieren nog enkele investeringsvormen op de markt gekomen die puur gericht zijn op de huurinkomsten. Denk maar aan hotelvastgoed, parkeergarages, zorgvastgoed of studentenkamers.

Rendement

Een vastgoedinvestering brengt gemiddeld 3 tot 5 procent op per jaar en zorgt dus voor een mooi en stabiel extra inkomen. Bovendien kan je de huurprijs jaarlijks laten indexeren zodat het vastgoed ook voor bescherming zorgt tegen de inflatie. Als je verder goed nadenkt over de plaats van het pand, dan kan dit voor heel wat leuke extra's zorgen. Een populaire buurt zal er namelijk voor zorgen dat jouw pand nooit lang te huur staat.

Meerwaarde

De prijzen van vastgoed stijgen haast jaarlijks en als je op een uitstekende ligging een pand bezit, dan kan de meerwaarde nog verder oplopen. Naast de huurinkomsten zorgt de meerwaarde dus voor een aanzienlijk extra rendement.

Alternatief voor andere beleggingen

Het hoge potentiële rendement van investeringsvastgoed maakt dat het vaak ook kan concurreren met andere beleggingen met een hoger risico, zoals investeren in aandelen op de beurs. En dit terwijl het risico veel beperkter blijft.

Door te investeren in vastgoed bouw je op een slimme manier je eigen vermogen op. Wanneer je op pensioen gaat kan je profiteren van de investeringen die gedaan hebt. Je levensstandaard kan op peil blijven: de maandelijkse huurinkomsten zullen voor een mooie aanvulling zorgen op het pensioen dat meestal karig is.

Fiscaliteit

Fiscaal gezien is verhuren ook erg interessant. Momenteel is er in België namelijk geen belasting op de huurinkomsten: je betaalt belastingen op het kadastraal inkomen zoals je dat ook al voor je eigen woning doet.

Waarom vastgoed?

  • Veilige belegging
  • Aantrekkelijke huuropbrengst
  • Prijzen stijgen haast jaarlijks
  • Grote meerwaarde mogelijk

Niet alleen voor rijke mensen

Nog niet genoeg gespaard? Dan kun je eventueel gaan lenen. Dit is vaak al interessant als je bijvoorbeeld voor een eigen inbreng van 30 tot 40% kan zorgen, terwijl je de overige 60 tot 70% gaat lenen. Heel vaak is het zo dat de huurinkomsten hoger liggen dan de aflossingen van de nieuwe lening, waardoor je op een makkelijke manier je vermogen kan opbouwen. Lees meer over investeringsvastgoed financieren.