Je bent hier: Home > Verzekeringen > Motorverzekering

Motorverzekering

De motorverzekering is een gewone voertuigverzekering. Net als voor auto's geldt hier de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Verzekeringsmaatschappijen bieden hierop heel wat optionele modules aan, net zoals bij de autoverzekering. Zo kan je een motor omnium verzekeren, of enkel voor brand of diefstal.

Combineer je auto- en motorverzekering

Een goede tip is om steeds te informeren bij jouw verzekeringsmakelaar naar de voordelen van het combineren van de auto- en motorverzekering. Wanneer je tegelijk een verzekering voor de auto en motor afsluit bij dezelfde maatschappij kan de makelaar vaak een goedkopere polis afdingen dan wanneer jouw auto en motor bij aparte verzekeringsmaatschappijen verzekerd zijn. De moeite waard om te vragen dus!

Factoren die de premie voor je motorverzekering bepalen

Over het algemeen liggen motorverzekering-premies iets lager dan de premies voor het verzekeren van een auto. Een aantal factoren zijn bepalend voor de hoogte van de motorverzekering-premie:

  • Type motor: hoe sportiever, hoe duurder je motorverzekering.
  • Leeftijd en profiel van de bestuurder: Een wat oudere vrouw die nog nooit een ongeval heeft gehad zal een goedkopere motorverzekering krijgen dan een 19-jarige kerel die al 5 ongevallen heeft veroorzaakt.
  • Locatie: op het platteland is de motorverzekering goedkoper dan in de stad.

Korting vragen en vergelijken!

Net zoals bij de andere verzekeringen is het ook bij de motorverzekering belangrijk om te vergelijken. Bekijk nauwgezet de polisinhouden en vergelijk de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Vergelijk ook de berekeningen van verschillende makelaars. Alleen zo wordt jouw motorverzekering echt goedkoop.

Rijden zonder verzekering

Indien je onverzekerd gaat rijden bestaat de kans dat de politie jouw motor bij controle in beslag neemt. De takelkosten voor de onverzekerde motor moet je vervolgens zelf ophoesten. De problemen worden nog groter als je betrokken raakt bij een ongeval. De andere verzekeringsmaatschappijen zullen je persoonlijk verantwoordelijk stellen voor de geleden schade.


Advertentie


Populair op FiWe.be