Je bent hier: Home > Leningen > Lening simulatie

Lening simulatie

Om het bedrag van de maandelijkse aflossingen te berekenen kan je op internet verschillende simulaties raadplegen. Zo vergelijk je makkelijk de tarieven van verschillende aanbieders.

Let op: het gaat slechts om een simulatie. Om een correcte offerte te krijgen moet je een formulier invullen om online een lening aan te vragen. Uiteraard gaat het over een vrijblijvende offerte, het invullen van een online formulier verplicht je tot niets. Je zal een gepersonaliseerde offerte ontvangen en dan kan je beslissen of je wel of niet je handtekening zet onder het krediet.

Op onze website kan je ook een aflossingstabel genereren of meer lezen over een woonkrediet simulatie.

Waarom een lening berekenen?

Een vrijblijvende lening simulatie geeft je een perfect zicht op wat mogelijk is. Je hebt waarschijnlijk een bedrag in je hoofd dat je wil lenen, maar weet nog niet hoeveel de maandelijkse aflossing zal bedragen. Een lening simulatie zal je het antwoord geven.

Van belang hierbij is de hoogte van de rentevoet, die is natuurlijk liefst zo laag mogelijk om de kosten beperkt te houden. Het bedrag van de maandelijkse aflossing is verder zeer sterk afhankelijk van de gekozen aflossingstermijn. Hoe langer de lening loopt, hoe lager de maandelijkse aflossing, maar ook hoe hoger de uiteindelijke rentekosten oplopen. Door een langere termijn te kiezen zal je uiteindelijk veel meer geld terugbetalen aan de bank dan bij een kortere termijn. Om te bepalen hoeveel de maandelijkse aflossing in jouw situatie mag bedragen, moet je een goed zicht hebben op je huidige en eventueel toekomstige inkomsten.

In onze aflossingstabel kan je snel zien wat de impact is van de rentevoet en de looptijd op het bedrag van de maandelijkse aflossing.

Simulatie persoonlijke lening


Door het uitvoeren van een simulatie krijg je een perfect beeld van de aflossing van je lening. Een andere looptijd of rentevoet kan namelijk een grote impact hebben op je maandelijkse aflossingen. Dankzij een simulatie zal je perfect de aflossingstabel van verschillende leningen bij verschillende kredietverstrekkers met elkaar kunnen vergelijken. De aflossingstabel van je lening is er immers niet alleen om je een inzicht te bieden in de kosten.


Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be