Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > Kilometerverzekering

Wat is een kilometerverzekering?

De prijs van de kilometerverzekering is afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar aflegt. Rij je niet veel, dan betaal je ook niet veel. De kilometerverzekeringen zijn al interessant als je minder dan 15.000 km per jaar aflegt.

Bij een gewone autoverzekering betaal je een hoge standaard premie omdat de verzekeraar er rekening mee houdt dat je tienduizenden kilometers per jaar aflegt, waardoor uiteraard de kans op een ongeval veel hoger ligt. Maar in plaats van jaarlijks een vaste premie te betalen, kan je de premie van je autoverzekering ook laten berekenen aan de hand van het aantal kilometers die je aflegt. Vaak zal de verzekering zo een pak goedkoper worden.

De kilometerverzekering is dus geschikt voor mensen die slechts een beperkt aantal kilometers per jaar rijden. Ook onder de kilometerverzekeringen zijn er verschillende formules beschikbaar. Bij de meeste kilometerverzekeringen moet je jaarlijks een schatting opgeven van het aantal kilometers die je zal afleggen. Bij sommige verzekeringen krijg je nog een bedrag terug als je minder kilometers hebt gereden dan verwacht.

Corona Direct kilometerverzekering

Bij Corona Direct menen ze dat de kilometerverzekering voordeliger is wanneer je minder dan 15.000 kilometers doet per jaar. Blijkbaar is dit zo voor minstens de helft van de chauffeurs in België, dus de kans is groot dat een kilometerverzekering ook voor jou heel wat voordeliger is. In 2017 bedroeg het gemiddeld aantal gereden kilometers per auto bijvoorbeeld slechts 14.770 km.

Bij Corona Direct maak je een schatting van het aantal kilometers dat je zal afleggen. Reed je minder? Dan krijg je het verschil terug betaald. Reed je meer? Dan moet je nog een bedrag bij betalen.

Corona Direct heeft een formule BA, kleine omnium of full omnium. Bereken direct je prijs bij Corona Direct.

Blijf vergelijken

Een kilometerverzekering is interessant voor de meeste mensen. Maar wanneer je dagelijks met je auto meer dan een uur moet pendelen naar je werk, dan zal een gewone autoverzekering waarschijnlijk wel voordeliger uitkomen.

Het advies blijft dan ook: vergelijk altijd! Maak een autoverzekering berekening bij verschillende verzekeraars. Zelfs als je niet zo veel kilometers aflegt is het nog altijd interessant om de kostprijs van een gewone autoverzekering te vergelijken met de kostprijs van een kilometerverzekering. Kijk ook goed naar de dekkingen die de verzekering bevat en vergelijk deze steeds in functie met de kostprijs. Alleen zo kan je realistisch proberen in te schatten welke autoverzekering voor jou nu echt het interessantst is.


Advertentie


Populair op FiWe.be