Je bent hier: Home > Verzekeringen > Fietsverzekering

Fietsverzekering

Net een dure fiets gekocht? Een stadsfiets, elektrische fiets of mountainbike? Overweeg dan een omniumverzekering voor jouw fiets. Zo ben je verzekerd tegen diefstal en schade. En voor de prijs van de verzekering hoef je het helemaal niet te laten!

Diefstal

In België worden veel fietsen gestolen, jaarlijks gaat het volgens de politie over meer dan 30.000 fietsen. Veel diefstallen worden echter niet gemeld aan de politie, dus het werkelijk aantal diefstallen zal nog hoger liggen. Wie geluk heeft kan zijn fiets terugvinden op de website gevondenfietsen.be, maar de meeste dure fietsen worden helaas nooit terug aan de eigenaar bezorgd.

Zeker bij de duurdere fietsen vormt een diefstal voor de eigenaars een kleine financiële ramp. Een fietsverzekering is daarom erg aan te raden. De premie ligt laag en de verzekering geeft je veel voordelen.

Voordelen fietsverzekering

  • Lage kostprijs: vaak reeds vanaf 20 of 30 euro;
  • Bij diefstal krijg je geld zodat je een nieuwe fiets kan kopen;
  • Grote schade is verzekerd, meestal moet je wel de eerste 50 of 100 euro zelf betalen.

Fietsbijstandverzekering

Naast de fietsverzekering die schade en diefstal dekt, bestaat er ook nog zoiets als een bijstandsverzekering. Net zoals bij een auto kan je in het geval van pech contact opnemen met een telefoonnummer, waarna vaak al binnen het half uur een hersteller ter plekke komt. Een lekke band wordt zo snel weer gerepareerd, zonder dat je zelf je handen moet vuil maken. Een heel geruststellende gedachte als je regelmatig grote fietstochten maakt!


Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be