24 november 2015 - door Redactie
Tegen juli 2024 zou er nog slechts 1 fonds moeten overblijven dat spaarders zal vergoeden bij het faillissement van hun bank. In de Europese Bankenunie zullen alle landen voor mekaar het spaargeld dus garanderen.
Momenteel heeft elke lidstaat nog zelf een fonds dat opdraait voor het terugbetalen van spaarders. Na de bankencrisis werd dit bedrag opgetrokken tot 100 000 euro per bankrekening. Geleidelijk aan zouden al deze nationale fondsen moeten overgaan in één groot Europees fonds.
Hier en daar klinkt er nog wel kritiek op zulk een gemeenschappelijk Europees depositogarantiestelsel. Ondermeer Duitsland wil niet dat Duits geld gebruikt wordt voor het terugbetalen van spaarders die klant zijn bij probleembanken in andere Europese landen.
29 december 2024
Vanaf 1 januari 2025 treden strengere regels in werking die de zogenoemde verdachte periode verlengen van drie naar vijf jaar. Dit heeft grote gevolgen voor de successierechten die bij een overlijden van toepassing zijn.
27 september 2024
In België zijn in het afgelopen jaar bijna een half miljoen nieuwe termijnrekeningen geopend, mede dankzij de hogere rente.
31 augustus 2024
Op woensdag 4 september krijgen zo'n half miljoen Belgen een mooie som geld teruggestort: de opbrengst van de eenjarige staatsbon, samen met de opgebouwde rente.
14 juni 2024
Oplichters doen zich steeds vaker voor als gerenommeerde banken om spaarders geld afhandig te maken.
24 mei 2024
Recent zijn er weer heel wat nieuwe gevallen van phishing aan het licht gekomen. Oplichters proberen mensen te doen geloven dat ze met Card stop bellen.
07 maart 2024
De regering wil dat het overstappen naar een andere spaarrekeningen vlotter kan. Nu moet je vaak nog verplicht ook een zichtrekening openen.
21 februari 2024
Vanaf 22 februari tot 1 maart 2024 kan je intekenen op een nieuwe eenjarige staatsbon.
15 februari 2024
Het vergelijken van de rente op spaarrekeningen zou alvast makkelijker zijn zonder de getrouwheidspremie.