Je bent hier: Home > Nieuws > Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

03 september 2019 - door Redactie

BNP Paribas Fortis heeft de rentevoet op alle spaarproducten vanaf 1 september op het wettelijk minimum gezet. Opvallend is dat de prijsbrekers op de markt rentevoeten aanbieden die 7 tot haast 8 keer hoger liggen.

In België is er een wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen. Op deze rekeningen zijn de intresten vrijgesteld van roerende voorheffing tot 980 euro per jaar. De basisrente op deze rekeningen moet minimaal 0,01% bedragen en de getrouwheidspremie moet minimaal 0,10% bedragen.

Steeds meer banken zetten de rente op zowat al hun spaarproducten nu op dat wettelijk minimum. Dit komt omdat de Europese Centrale Bank een negatieve rentevoet hanteert. Banken die met overtollige cash zitten die ze niet zelf kunnen uitlenen parkeren deze fondsen bij de ECB en verliezen daar dus geld op. Bij de grootbanken is het dan ook zoeken naar producten die nog meer opleveren dan het wettelijk minimum.

Bij de kleinere banken zijn er uiteraard nog wel prijsbrekers actief. Op onze website kan je een overzicht bekijken van de beste rentevoeten die je nog in België kan vinden. De ranglijst wordt momenteel aangevoerd door Fidelity Sparen van MeDirect. Op deze gereglementeerde spaarrekening krijg je een basisrente van 0,05% en een getrouwheidspremie van 0,80%. In totaal haast 8 keer meer dan het wettelijk minimum.

Ook bij Santander Consumer Bank kan je via de Vision+ spaarrekening een totale rentevoet bekomen van 0,80%, bestaande uit een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,65%. 

Ondanks deze veel hogere rentevoet komt de opbrengst van een dergelijke rekening toch nog onder de jaarlijkse inflatie uit, waardoor spaarders per saldo verarmen. Er is daarom ook meer interesse in vastgoed, dat nog wel een mooi jaarlijks inkomen kan opleveren. Wie echter over een beperkt kapitaal beschikt kan kiezen om te beleggen in aandelen, eventueel zelfs in een gereglementeerde vastgoedvennootschap om zo toch een kleine vastgoedportefeuille uit te bouwen.


Laatste artikels over Sparen

Let op voor oplichting met spaarrekeningen: wat je moet weten

14 juni 2024

Oplichters doen zich steeds vaker voor als gerenommeerde banken om spaarders geld afhandig te maken.


Opgelet voor fraude met Card Stop

24 mei 2024

Recent zijn er weer heel wat nieuwe gevallen van phishing aan het licht gekomen. Oplichters proberen mensen te doen geloven dat ze met Card stop bellen.


Overstappen van spaarrekeningen wordt eenvoudiger

07 maart 2024

De regering wil dat het overstappen naar een andere spaarrekeningen vlotter kan. Nu moet je vaak nog verplicht ook een zichtrekening openen.


België lanceert nieuwe eenjarige staatsbon

21 februari 2024

Vanaf 22 februari tot 1 maart 2024 kan je intekenen op een nieuwe eenjarige staatsbon.


Verdwijnt de getrouwheidspremie bij spaarrekeningen?

15 februari 2024

Het vergelijken van de rente op spaarrekeningen zou alvast makkelijker zijn zonder de getrouwheidspremie.


Rente op spaarboekjes gaat naar omhoog

26 oktober 2023

Ook de grootbanken beginnen nu met het verhogen van de spaarrente, waarbij vooral de rente bij KBC opvalt.


ECB verhoogt rente opnieuw, Trade Republic volgt

16 september 2023

Om de inflatie onder controle te krijgen, is er een langere periode nodig van hogere rentevoeten. Dat stelt de ECB.


MeDirect trekt spaarrente op naar 2,55 procent

11 september 2023

Op woensdag zal MeDirect zowel de basisrente als de aangroeipremie op zijn Fidelity spaarrekening optrekken.Advertentie


Populair op FiWe.be