Je bent hier: Home > Nieuws > Topvrouw Meta vertrekt in roerige tijden voor het bedrijf

Topvrouw Meta vertrekt in roerige tijden voor het bedrijf

Topvrouw Meta vertrekt in roerige tijden voor het bedrijf

06 juni 2022 - door Redactie

Sheryl Sandberg stopt met haar rol als Chief Operating Officer bij Meta, het bedrijf dat voorheen bekend stond als Facebook.

Sandberg kwam begin 2008 bij Facebook als de nummer 2 van Facebook CEO en medeoprichter Mark Zuckerberg, en hielp Facebook om te vormen tot een reclamegigant en een van de machtigste bedrijven in de tech-industrie, met een marktkapitalisatie van meer dan 1 biljoen dollar.

Javier Olivan, Chief Growth Officer van het bedrijf, zal dit najaar de functie van COO overnemen. Sandberg, die Zuckerberg onlangs op de hoogte heeft gesteld van haar besluit, blijft lid van het bestuur van Meta. 

“De komende maanden zullen Mark en ik mijn directe taken overdragen”, zei Sandberg in een lange Facebook-post waarin ze sprak over haar aftreden. Meta plant ook een interne reorganisatie om mee te gaan met de verandering, zei Zuckerberg. 

“Ik ben niet van plan om de rol van Sheryl in onze bestaande structuur te vervangen. Ik weet niet zeker of dat mogelijk zou zijn, aangezien ze een superster is die de rol van COO op haar eigen unieke manier definieerde”, zei Zuckerberg in een Facebook-bericht. 

“Maar zelfs als het mogelijk zou zijn, denk ik dat Meta het punt heeft bereikt waarop het logisch is dat onze product- en bedrijfsgroepen nauwer geïntegreerd zijn, in plaats van dat alle zakelijke en operationele functies afzonderlijk van onze producten zijn georganiseerd”, zei hij. 

Kritiek

Meta is de afgelopen jaren onder vuur komen te liggen vanwege zijn enorme invloed, het gebrek aan succes bij het stoppen van de verspreiding van verkeerde informatie en schadelijk materiaal, en de overnames van rivalen zoals Instagram en WhatsApp. 

Zuckerberg en andere leidinggevenden zijn de afgelopen drie jaar meerdere keren gedwongen voor het Amerikaanse Congres te getuigen, hoewel Sandberg grotendeels aan die schijnwerpers is ontsnapt. 

Het bedrijf wordt momenteel geconfronteerd met een antitrustrechtszaak van de Amerikaanse Federal Trade Commission en zou kunnen worden onderzocht door andere instanties zoals de Securities and Exchange Commission. Dit komt nadat een klokkenluider een klacht had ingediend over het gebrek aan inspanningen om haat op het platform te bestrijden. 

Rolmodel

Sandberg gebruikte haar succes met Facebook om haar eigen profiel te verbeteren, vooral onder vrouwen op de werkvloer. In 2013 bracht ze het boek 'Lean In: Women, Work, and the Will to Lead' uit, met de nadruk op de uitdagingen waarmee vrouwen op de werkplek worden geconfronteerd en wat ze kunnen doen om hun carrière vooruit te helpen. 

Voordat ze bij Facebook kwam, werkte Sandberg bij het ministerie van Financiën van de regering Clinton, waarna ze in 2001 bij Google kwam en hielp bij de groei van de activiteiten in adverteren.


Laatste artikels over Finance

Helft gezinnen komt maar net rond

05 oktober 2023

Zowat de helft van de gezinnen haalt maar net het einde van de maand. Dat zegt incassobureau Intrum.


Belgen zijn rijkste mensen ter wereld

16 augustus 2023

In het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse komen de Belgen naar voren als rijkste mensen ter wereld.


Belgische gezinnen in Europese top drie qua vermogen

24 juli 2023

De Belgische gezinnen hebben een vermogen van 242.400 euro en moeten alleen Malta en Luxemburg voor zich dulden in de Europese top drie van rijkste landen.


Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.


Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.


Ongemerkte belastingverhoging bij erfenissen

13 februari 2023

De grensbedragen waarop erfbelasting wordt betaald zijn al jaren niet meer aangepast.


Geld voor het goede doel

08 februari 2023

Niet alles in onze wereld loopt zo goed als we dat soms zouden willen.Advertentie


Populair op FiWe.be