Je bent hier: Home > Nieuws > Digital Nomads raken wijdverspreid

Digital Nomads raken wijdverspreid

Digital Nomads raken wijdverspreid

04 augustus 2022 - door Laurens

Zit je regelmatig op sociale media te scrollen? Dan is de kans heel groot dat je al eens gehoord hebt van de zogenaamde digitale nomaden.

Het zijn mensen die de wereld rondreizen, terwijl ze aan het werk zijn. Hoe ze dat doen? Door ervoor te zorgen dat ze niets meer nodig hebben dan een laptop of computer. Maar is het effectief mogelijk om als digital nomad te gaan leven? En waar moet je rekening mee houden? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Het leven zoals het is

Als digital nomad ben je heel vaak onderweg, maar kan je er ook voor kiezen om langer op een bepaalde plaats te vertoeven. De meesten kiezen voor paradijselijke eilanden, met prachtige witte stranden en een zee waar het water altijd lekker warm is. Het lijkt wel een sprookje, te mooi om waar te zijn.

Digitale nomaden proberen om hun planning zo in te delen, dat ze een mooie balans hebben tussen werk en privé. Sommigen staan vroeg op zodat ze er vroeg kunnen invliegen. Tegen de middag stoppen ze met werken en gaan ze genieten van alles wat hun droombestemming te bieden heeft. Andere kiezen er dan weer voor om bijvoorbeeld een halve week te werken en een halve week te ontspannen. Alles hangt af van welk werk ze precies doen en uiteraard ook van wat ze er mee verdienen.

Vraag je je af hoe het mogelijk is dat veel digital nomads zoveel vrije tijd over weten te houden? Wel, dat is nog een groot voordeel van de bestemmingen die velen kiezen. Ze opteren voor landen waar het leven veel goedkoper is dan in België. Op die manier kunnen ze met hetzelfde geld veel meer beleven.

Hoe moet het verder?

Het stereotype van de digitale nomaden dat we hierboven hebben beschreven, past vandaag niet meer voor 100% bij de werkelijkheid. Digitale nomaden verspreiden zich sneller over de hele wereld. In plaats van te kiezen voor paradijselijke eilanden, kiezen velen nu ook voor een gewone bestemming, zoals Spanje, Italië of Portugal. Ze zijn gewoon op zoek naar een ander levensritme.

Heel veel digitale nomaden zijn vandaag de dag zelfstandig aan de slag. Toch beginnen ook heel veel bedrijven de overstap naar digitaal al te maken. Je moet maar eens tussen de vacatures gaan snuffelen. De kans is zeer groot dat er wel een aanbod tussen staat voor 100% telewerk. Met zo een job zou je in principe ook de hele wereld kunnen rondreizen. 

We zijn er dus zeker van overtuigd dat leven zoals een digital nomad mogelijk is, maar je zult wel wat voorbereidingen moeten treffen. Dit heeft namelijk een grote impact op je hele leven. Wij zouden aanraden om te beginnen met de pro’s en de contra’s tegen elkaar af te wegen. Nadien heb je nog voldoende tijd om te beslissen.


Laatste artikels over Finance

Helft gezinnen komt maar net rond

05 oktober 2023

Zowat de helft van de gezinnen haalt maar net het einde van de maand. Dat zegt incassobureau Intrum.


Belgen zijn rijkste mensen ter wereld

16 augustus 2023

In het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse komen de Belgen naar voren als rijkste mensen ter wereld.


Belgische gezinnen in Europese top drie qua vermogen

24 juli 2023

De Belgische gezinnen hebben een vermogen van 242.400 euro en moeten alleen Malta en Luxemburg voor zich dulden in de Europese top drie van rijkste landen.


Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.


Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.


Ongemerkte belastingverhoging bij erfenissen

13 februari 2023

De grensbedragen waarop erfbelasting wordt betaald zijn al jaren niet meer aangepast.


Geld voor het goede doel

08 februari 2023

Niet alles in onze wereld loopt zo goed als we dat soms zouden willen.Advertentie


Populair op FiWe.be