Je bent hier: Home > Nieuws > Echt besparen? 5 praktische tips

Echt besparen? 5 praktische tips

Echt besparen? 5 praktische tips

03 oktober 2022 - door Laurens

Wil je ook echt iets veranderen aan je uitgavenpatroon? Dan heb je geluk, want onze praktische tips zouden je moeten kunnen helpen.

Kies er de tips uit die het beste bij je passen en wie weet helpt het ook voor jou. Veel leesplezier!

Haal de fiets buiten

Een van de grote kosten van vele gezinnen, zijn brandstoffen. Een auto kost sowieso al heel veel geld, maar aangezien de diesel en benzine nu nog een stuk duurder staat, weegt dat nog wat zwaarder door op het budget. Probeer daarom eens wat vaker de fiets te nemen, zeker voor kleine afstanden. Woon je dicht bij je werk? Dan is dat de ideale gelegenheid om ermee te beginnen.

Koop huismerken

Huismerken zijn voor sommigen nog steeds een taboe. Velen vinden de smaak van een huismerk item nog net niet zo goed, als die van een A-merk item. Toch mag je dat niet veralgemenen. Bij sommige producten slagen huismerken erin om minstens even lekkere producten te ontwikkelen, dan de topmerken. Gewoon af en toe eens iets proberen zou ik zeggen. Op termijn kan je dat helpen om veel geld uit te sparen. Je zou maar eens de prijs van een kar merkproducten moeten vergelijken met de prijs van dezelfde kar huismerken.

Vergelijk online met offline

Nogal vaak hebben mensen een bepaalde gewoonte om een specifiek product steeds in een echte winkel, of net altijd online te bestellen. In veel gevallen is dat omdat men weet dat het in de ene winkel ook effectief goedkoper is dan de andere. Ben je daar echter niet zeker van? Dan is het nu het ideale moment om dat eens te vergelijken. Is de online store voordeliger? Of moet je extra betalen voor je product door de verzendkosten? Zeker voor producten met een lage prijs zijn de verschillen vaak groot.

Kies voor thermisch ondergoed

De thermostaat moet lager, dat hoor je intussen overal. Het kan echter ook niet de bedoeling zijn dat je thuis zit te bevriezen. Thermisch ondergoed kan daar een oplossing tegen bieden. Het is speciaal ondergoed, dat ervoor gekend staat om de warmte beter bij te houden. Velen hebben het zelfs al thuis liggen, van op een ski trip bijvoorbeeld. Mocht je dat nog niet in huis hebben, dan is het hoogstwaarschijnlijk de investering wel waard. In aankoopprijs valt dat best wel mee en je zult er vast veel van kunnen genieten nadien.

Kijk voor tweedehands

Niet alles wat we kopen hoeft nieuw te zijn, toch? Tegenwoordig zijn er al heel wat bedrijven die tweedehandsspullen verkopen, die er net uitzien als nieuwe items. Voor velen blijft het echter een taboe, of ze vinden het maar vies om een kledingstuk van iemand anders te dragen. Wel, als je in de kledingwinkel een “nieuw” stuk koopt, dan is er ook een kans dat iemand anders het eerder al heeft aangehad hoor. Bovendien worden tweedehandsspullen normaal gezien eerst gereinigd en gekeurd. Komen ze niet in aanmerking? Dan zullen ze ook niet verkocht worden.


Laatste artikels over Finance

Helft gezinnen komt maar net rond

05 oktober 2023

Zowat de helft van de gezinnen haalt maar net het einde van de maand. Dat zegt incassobureau Intrum.


Belgen zijn rijkste mensen ter wereld

16 augustus 2023

In het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse komen de Belgen naar voren als rijkste mensen ter wereld.


Belgische gezinnen in Europese top drie qua vermogen

24 juli 2023

De Belgische gezinnen hebben een vermogen van 242.400 euro en moeten alleen Malta en Luxemburg voor zich dulden in de Europese top drie van rijkste landen.


Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.


Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.


Ongemerkte belastingverhoging bij erfenissen

13 februari 2023

De grensbedragen waarop erfbelasting wordt betaald zijn al jaren niet meer aangepast.


Geld voor het goede doel

08 februari 2023

Niet alles in onze wereld loopt zo goed als we dat soms zouden willen.Advertentie


Populair op FiWe.be