Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kan je echt bijleren over financiën?

Hoe kan je echt bijleren over financiën?

Hoe kan je echt bijleren over financiën?

13 oktober 2022 - door Laurens

Veel mensen willen graag meer financiële kennis opdoen, maar weten eigenlijk niet goed waar ze moeten beginnen.

Ze zoeken het hele internet af en vinden tonnen informatie, maar wat mag je nou precies geloven en wat niet? In dit artikel hebben we het over online informatie en over waar je zeker wel kunt bijleren over financiën. 

Online informatie

Online kan je soms moeilijk een onderscheid maken tussen kwalitatieve informatie en slechte tips. Ik zal je zelfs meer zeggen: geloof nooit zomaar wat er online staat geschreven, maar denk steeds zelf kritisch na. Is de bron een erkende instelling? Dan heb je een vrij grote kans om iets waardevols aan te treffen. Herken je de bron echter helemaal niet? Dan nog kan het interessant zijn om iets te lezen, maar denk er het jouwe van. Kan het wel wat daar staat? Dit geldt trouwens niet alleen online, maar eigenlijk in alle situaties. Geloof nooit zomaar wat je ziet, of wat men tegen jou zegt. Probeer kritisch te blijven denken. 

Wil je echt iets bijleren over hoe de financiële wereld in elkaar zit? Dan moet ik je teleurstellen. Online zal het waarschijnlijk niet zo makkelijk gaan… Tenzij je natuurlijk op zoek gaat naar een opleiding van een erkende universiteit of instelling.

Terug naar school

Vele mensen die reeds aan het werk zijn zitten er niet op te wachten om naar de schoolbanken terug te keren. In mijn opinie is dat geen goede instelling, want je moet openstaan om te blijven leren. Universiteiten zijn nog steeds een van de beste plaatsen om informatie te verwerven en bij te leren. Tegenwoordig bieden veel universiteiten zelfs al een executive programma aan via het internet. Misschien is zo een hybride oplossing wel iets voor jou.

Door online les te volgen, kan je dit in de meeste gevallen nog goed combineren met je job en andere huishoudelijke taken. Afhankelijk van je programma zal het wel nog steeds druk zijn, maar je hoeft je op zijn minst niet te verplaatsen.

Heb je echter het idee opgevat om een carrière switch te maken? Of wil je jouw carrière een echte boost geven? In dat geval kan je misschien beter zoeken naar een gerenommeerde privéschool, ook wel business schools genoemd. Daar leer je niet alleen iets bij over finance en management, maar word je ook met veel bedrijven in contact gebracht. Houd er wel rekening mee dat zulke scholen vaak een grote investering vergen. Goedkoop is het zeker niet.

Tot slot

Volgens ons zal je het meest kwalitatieve onderwijs met betrekking tot financiën nog steeds vinden via universiteiten of erkende business schools. Mocht je er een overwegen, kijk dan zeker even naar internationaal erkende rankingen. Doe voldoende informatie op en probeer eventueel een gesprek te regelen met enkele alumni. Zij kunnen je het beste vertellen hoe ze hun programma hebben ervaren. Nadien kan je nog steeds zelf beslissen of je effectief gaat verder studeren, een andere cursus gaat volgen of misschien voor een hybride oplossing kiest. Veel succes alvast!


Laatste artikels over Finance

Helft gezinnen komt maar net rond

05 oktober 2023

Zowat de helft van de gezinnen haalt maar net het einde van de maand. Dat zegt incassobureau Intrum.


Belgen zijn rijkste mensen ter wereld

16 augustus 2023

In het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse komen de Belgen naar voren als rijkste mensen ter wereld.


Belgische gezinnen in Europese top drie qua vermogen

24 juli 2023

De Belgische gezinnen hebben een vermogen van 242.400 euro en moeten alleen Malta en Luxemburg voor zich dulden in de Europese top drie van rijkste landen.


Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.


Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.


Ongemerkte belastingverhoging bij erfenissen

13 februari 2023

De grensbedragen waarop erfbelasting wordt betaald zijn al jaren niet meer aangepast.


Geld voor het goede doel

08 februari 2023

Niet alles in onze wereld loopt zo goed als we dat soms zouden willen.Advertentie


Populair op FiWe.be