Je bent hier: Home > Nieuws > Reizen en financiën

Reizen en financiën

Reizen en financiën

09 december 2022 - door Laurens

Op reis gaan is voor velen de ideale uitlaatklep om tot rust te kunnen komen. Het laat je toe om nieuwe locaties te ontdekken en bovendien ook om bij te leren over andere culturen.

Velen vinden reizen dus fijn, maar wat met het kostenplaatje van je reis? Tenzij je ergens een reis gewonnen hebt is dit namelijk niet voor niets. Wat kunnen de implicaties zijn van reizen op je budget? En vooral hoe kan je jouw reis financieren? Tot slot zullen we ook wat dieper inzoomen op hoe je kunt besparen op jouw reizen. Ben jij ook zo benieuwd? Laten we er dan maar snel invliegen!

Reizen zijn duur, sommige zelfs heeeel duur!

Wie ooit al een reis heeft gemaakt, zal vast wel weten dat reizen niet goedkoop is. De kosten kunnen al snel oplopen, zelfs als je maar voor een weekendje op reis gaat. De vraag is nu: wat bepaalt de kostprijs van een reis? 

Om te beginnen speelt je vervoer natuurlijk een grote rol. Reis je met het vliegtuig? Ga je met de auto of neem je de trein? Allemaal mogelijkheden waaruit je kunt kiezen, maar de prijs kan drastisch verschillen. Bovendien is het niet zo dat een bepaald vervoersmiddel in alle gevallen het goedkoopste uitkomt. Zo is de auto bijvoorbeeld niet altijd voordeliger dan het vliegtuig. Het beste wat je kan doen, is vergelijken!

Daarnaast is er natuurlijk ook de locatie. Bepaalde landen of steden zijn nu eenmaal duurder dan andere. Als voorbeeld kan je misschien aan Spanje denken. Wie naar het zuiden vliegt, naar een minder gekende luchthaven en daar wil verblijven, zal waarschijnlijk nog vrij goedkoop gediend zijn. Kies je daarentegen om naar Barcelona of Madrid te reizen? Dan zul je al snel merken dat de prijzen in deze steden een stuk hoger liggen. In dit geval spreken we dus over een verschil binnen een land, maar ook tussen landen zit er vaak een groot verschil. Over het algemeen zijn de Scandinavische landen bijvoorbeeld een stuk duurder dan de meer Zuid-Europese landen. Uiteraard bestaan er uitzonderingen.

Tot slot speelt ook het verblijf een grote rol. Wil jij graag in een chic hotel verblijven in het midden van de stad? Dan zal je meer moeten betalen dan wie tevreden is met een klein hostel in de stadsrand. Gemak, comfort en prijs hangen bijna altijd samen.

Wat kan je doen om geld uit te sparen?

Wil je graag op reis gaan, maar toch niet te veel uitgeven? Dan hebben wij enkele basistips. De eerste hebben we eigenlijk al vernoemd, maar het is dan ook de belangrijkste: vergelijk. Vergelijk alles wat je wil boeken, of het nou over vervoer gaat, over een verblijf of zelfs over restaurants.

Daarnaast kan je ook proberen focussen op de budget-vriendelijke opties. Blijf weg van de luxueuze hotels en ga op zoek naar een gezellig verblijfje dat misschien niet helemaal in het centrum ligt. Boek trouwens enkel via betrouwbare sites, zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan ter plekke. Veel plezier en een goede reis gewenst!


Laatste artikels over Sparen

Wat doe ik met het geld van de staatsbon?

31 augustus 2024

Op woensdag 4 september krijgen zo'n half miljoen Belgen een mooie som geld teruggestort: de opbrengst van de eenjarige staatsbon, samen met de opgebouwde rente.


Let op voor oplichting met spaarrekeningen: wat je moet weten

14 juni 2024

Oplichters doen zich steeds vaker voor als gerenommeerde banken om spaarders geld afhandig te maken.


Opgelet voor fraude met Card Stop

24 mei 2024

Recent zijn er weer heel wat nieuwe gevallen van phishing aan het licht gekomen. Oplichters proberen mensen te doen geloven dat ze met Card stop bellen.


Overstappen van spaarrekeningen wordt eenvoudiger

07 maart 2024

De regering wil dat het overstappen naar een andere spaarrekeningen vlotter kan. Nu moet je vaak nog verplicht ook een zichtrekening openen.


België lanceert nieuwe eenjarige staatsbon

21 februari 2024

Vanaf 22 februari tot 1 maart 2024 kan je intekenen op een nieuwe eenjarige staatsbon.


Verdwijnt de getrouwheidspremie bij spaarrekeningen?

15 februari 2024

Het vergelijken van de rente op spaarrekeningen zou alvast makkelijker zijn zonder de getrouwheidspremie.


Rente op spaarboekjes gaat naar omhoog

26 oktober 2023

Ook de grootbanken beginnen nu met het verhogen van de spaarrente, waarbij vooral de rente bij KBC opvalt.


ECB verhoogt rente opnieuw, Trade Republic volgt

16 september 2023

Om de inflatie onder controle te krijgen, is er een langere periode nodig van hogere rentevoeten. Dat stelt de ECB.



Advertentie


Populair op FiWe.be