Je bent hier: Home > Nieuws > Gebruikers van Twitter stemmen voor vertrek van Elon Musk

Gebruikers van Twitter stemmen voor vertrek van Elon Musk

Gebruikers van Twitter stemmen voor vertrek van Elon Musk

20 december 2022 - door Dylan

Elon Musk plaatse op zijn account een poll met de vraag of hij moet vertrekken als topman bij Twitter. Miljoenen stemmers reageerden en Musk lijkt zijn eigen vonnis getekend te hebben.

Hij kondigde aan de uitkomst te accepteren en uit de poll kwam dat hij moest opstappen.

Nieuwe ceo

Hoewel Musk nog niet heeft gereageerd zou hij een nieuwe ceo moeten aanwijzen als hij daadwerkelijk de uitkomst volgt. Het is nog onduidelijk wie dat dan moet worden. Wel heeft Musk enkele vertrouwelingen om zich heen verzameld. Zij waren betrokken bij de veranderingen rondom Twitter en komen om die reden zeer waarschijnlijk in aanmerking voor die rol. Ook iemand anders die werkzaam is bij Twitter of een van de andere bedrijven van Elon Musk komt in aanmerking. Volgens Musk zelf staat er nog geen opvolger klaar en wil niemand de baan overnemen.

Visie van Musk

Hoewel dus nog niet duidelijk is wie de eventuele opvolger moet worden, is het wel duidelijk dat het iemand moet zijn die de visie van Musk onderstreept. Ook is het nog maar de vraag hoeveel vrijheid die persoon daadwerkelijk krijgt. Musk blijft namelijk nog altijd de eigenaar van het platform.

Kritiek

De laatste tijd is er sprake van veel kritiek op Twitter en Musk. Zo werd er een regel bekendgemaakt waarin stond dat het verboden is om in berichten op Twitter te linken naar andere sociale media platformen. Hier kon zelfs een schorsing op komen te staan. Het beleid werd door Musk echter al snel aangepast en berichten van Twitter zelf en een pagina met meer informatie werden kort daarna ook weer verwijderd.

Vaker peilingen

Hoewel Musk de peiling geplaatst heeft, is het niet duidelijk hoe representatief het is. Het is namelijk niet duidelijk wie er gestemd hebben en ook zogenaamde bots kunnen de poll hebben ingevuld. Voor het nemen van grote besluiten kiest Elon Musk er wel vaker voor om deze manier te gebruiken. Zo deed hij het ook met het vraagstuk of Donald Trump terug mocht keren op het platform.

Niet voor altijd

Bij het aantreden van Musk als ceo in oktober was al duidelijk dat hij niet voor altijd die rol zou vervullen. Doordat hij ook aan het roer van andere bedrijven staat, lag het in de lijn der verwachting dat hij na verloop van tijd het stokje zou overdragen. Desondanks is het niet te verwachten dat het er na zo’n korte tijd al op zit. Zo voerde hij nog de nodige veranderingen door en vonden er ook grote ontslagrondes plaats.


Laatste artikels over Finance

Helft gezinnen komt maar net rond

05 oktober 2023

Zowat de helft van de gezinnen haalt maar net het einde van de maand. Dat zegt incassobureau Intrum.


Belgen zijn rijkste mensen ter wereld

16 augustus 2023

In het jaarlijkse Global Wealth Report van de bank Credit Suisse komen de Belgen naar voren als rijkste mensen ter wereld.


Belgische gezinnen in Europese top drie qua vermogen

24 juli 2023

De Belgische gezinnen hebben een vermogen van 242.400 euro en moeten alleen Malta en Luxemburg voor zich dulden in de Europese top drie van rijkste landen.


Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.


Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.


Ongemerkte belastingverhoging bij erfenissen

13 februari 2023

De grensbedragen waarop erfbelasting wordt betaald zijn al jaren niet meer aangepast.


Geld voor het goede doel

08 februari 2023

Niet alles in onze wereld loopt zo goed als we dat soms zouden willen.Advertentie


Populair op FiWe.be