Je bent hier: Home > Nieuws > Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

Klanten BNP Paribas Fortis krijgen Visa debit cards

12 februari 2021 - door Redactie

BNP Paribas Fortis bezorgt al zijn klanten in de komende maanden een nieuwe bankkaart. Voor het eerst zal deze uitgegeven worden door Visa.

De kans is groot dat de klanten van BNP Paribas Fortis weldra vreemd gaan opkijken als ze een nieuwe bankkaart krijgen toegestuurd. Deze kaarten werden steeds uitgegeven door Maestro, een dochter van Mastercard. Op de nieuwe kaarten prijkt het logo van Visa, wat voor wat verwarring kan zorgen bij klanten. Het gaat immers niet over een kredietkaart, waar Visa vooral van gekend is.

De bankkaart is in België erg populair en er wordt veel meer gebruik van gemaakt dan in andere landen, waar kredietkaarten belangrijker zijn. Op de nieuwe kaarten zal duidelijk 'Visa Debit' vermeld worden, om duidelijk te maken dat het over een debetkaart gaat.

Met Visa Debit kunnen klanten vlot betalen in winkels. De kaarten van Visa worden wereldwijd het meest aanvaard. Uiteraard zijn contactloze betalingen mogelijk of kan de kaart gekoppeld worden aan een smartphone. Ook voor online betalingen wordt Visa in haast alle webshops aanvaard.

De omschakelingsoperatie zal voor de klanten zonder moeite verlopen. Hun bestaande pincode kan gewoon verder gebruikt worden en de kaart zal geactiveerd worden door een eerste aankoop te doen in een winkel of door geld af te halen aan een automaat.

Visa zet steeds meer in op debit cards omdat veel consumenten hun kredietkaarten opzeggen omwille van de jaarlijkse kosten. Jaren geleden had je nog een kredietkaart nodig om online aankopen te doen, maar tegenwoordig zijn er genoeg betalingsopties voor de klanten, die bijvoorbeeld hun bankrekening aan een Paypal account kunnen koppelen. Vroeger was een kredietkaart ook een must bij buitenlandse reizen, maar ook daar zien we dat gewone bankkaarten steeds meer aanvaard worden.


Laatste artikels over Sparen

Opgelet voor fraude met Card Stop

24 mei 2024

Recent zijn er weer heel wat nieuwe gevallen van phishing aan het licht gekomen. Oplichters proberen mensen te doen geloven dat ze met Card stop bellen.


Overstappen van spaarrekeningen wordt eenvoudiger

07 maart 2024

De regering wil dat het overstappen naar een andere spaarrekeningen vlotter kan. Nu moet je vaak nog verplicht ook een zichtrekening openen.


België lanceert nieuwe eenjarige staatsbon

21 februari 2024

Vanaf 22 februari tot 1 maart 2024 kan je intekenen op een nieuwe eenjarige staatsbon.


Verdwijnt de getrouwheidspremie bij spaarrekeningen?

15 februari 2024

Het vergelijken van de rente op spaarrekeningen zou alvast makkelijker zijn zonder de getrouwheidspremie.


Rente op spaarboekjes gaat naar omhoog

26 oktober 2023

Ook de grootbanken beginnen nu met het verhogen van de spaarrente, waarbij vooral de rente bij KBC opvalt.


ECB verhoogt rente opnieuw, Trade Republic volgt

16 september 2023

Om de inflatie onder controle te krijgen, is er een langere periode nodig van hogere rentevoeten. Dat stelt de ECB.


MeDirect trekt spaarrente op naar 2,55 procent

11 september 2023

Op woensdag zal MeDirect zowel de basisrente als de aangroeipremie op zijn Fidelity spaarrekening optrekken.


Verander op tijd van spaarrekening

12 augustus 2023

De spaarrente zit weer in de lift, maar de grootbanken staan er niet om te springen om jou een hogere rentevoet aan te bieden.Advertentie


Populair op FiWe.be