Je bent hier: Home > Nieuws > Saxo Bank neemt BinckBank over

Saxo Bank neemt BinckBank over

Saxo Bank neemt BinckBank over

02 januari 2019 - door Redactie

Het Deense Saxo Bank heeft BinckBank overgenomen voor 424 miljoen euro. Voor Belgische klanten van de bank verandert er niets. Op termijn mag de klant door de krachtenbundeling wel rekenen op extra diensten.

Saxo Bank is vooral bekend als broker die zich richt op zeer actieve beleggers en traders. De groep wil echter ook de lange termijn belegger bedienen die wil handelen in aandelen, obligaties of fondsen. In het kader van deze activiteiten was BinckBank een interessante overnameprooi.

Beide bedrijven benadrukken dat ze erg complementair zijn. "Zowel Saxo Bank als BinckBank zijn echte fintech-bedrijven met een leidende positie in online beleggen en traden en met een sterke focus op de klant", klinkt het. Bovendien was BinckBank geografisch gezien een aantrekkelijke bruid. In België was er bijvoorbeeld geen vestiging van Saxo Bank meer. Deze werd in 2015 gesloten en de Belgische klanten werden naar de Nederlandse vestiging doorverwezen.

Het Belgische kantoor van BinckBank blijft dus bestaan en zal onder dezelfde merknaam verder werken. Voor klanten verandert er in eerste instantie dus niets. Op termijn kan er eventueel gebruik gemaakt worden van de functionaliteiten van het Saxo Bank handelsplatform of kunnen er nieuwe diensten worden ontwikkeld.

In ons land biedt BinckBank bijvoorbeeld de 'Laten Beleggen' dienst aan. Voor bedragen vanaf 10.000 euro wordt door de Binck deskundigen een persoonlijke portefeuille samengesteld die belegt in aandelen- en obligatiefondsen. Saxo Bank biedt dan weer 'Managed Stock Portfolios' aan waarbij geïnvesteerd wordt in 30 waardeaandelen. Dit kan mogelijk ook interessant zijn voor Belgische beleggers.


Laatste artikels over Beleggen

Magere opbrengst voor nieuwe staatsbons

07 december 2023

Tot gisteren werd er amper 33,1 miljoen euro opgehaald, een groot contrast met de 22 miljard euro die in september bij de overheid binnenstroomde.


Appetijt van beleggers voor beursintroducties keert terug

25 september 2023

In de voorbije dagen zagen we in Wall Street succesvolle beursintroducties van ondermeer Arm, Instacart en Klaviyo.


Fastned lanceert hoogrentende obligatie

20 september 2023

Nu dat Belgische beleggers opnieuw kennis gemaakt hebben met de staatsbon, is het misschien ook de moment om eens te kijken naar bedrijfsobligaties.


Staatsbon is ongekend succes

29 augustus 2023

Met de eenjarige staatsbon die sinds vorige week te koop is, heeft de overheid al meer dan 12 miljard euro opgehaald.


Hoe koop ik een staatsbon?

08 augustus 2023

Van 24 augustus tot 1 september kan je inschrijven op een nieuwe en fiscaal voordelige éénjarige staatsbon.


Kleine Belgische aandelen minder in trek

20 juli 2023

In de eerste jaarhelft is het aantal transacties op de Brusselse beurs teruggevallen tot niveaus die tien jaar niet meer gezien zijn.


Beleggen is nog complexer in een woelig beursklimaat

29 november 2022

Wie op dit moment wil gaan beleggen, zal vast wel al gemerkt hebben dat de markt niet altijd even voorspelbaar is.


Aandelen lijken wel verdwaald

19 oktober 2022

In dit artikel zullen we proberen om de laatste situatie op de aandelenmarkt te schetsen.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be