Je bent hier: Home > Nieuws > Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022 - door Redactie

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.

Alan is een Franse scale up die zich gespecialiseerd heeft in innovatieve ziekteverzekeringen die bedrijven aan hun werknemers kunnen aanbieden. Naast de standaard dekking voor risico's voegt Alan daar nog allerlei diensten aan toe. Via de app kunnen werknemers snel vragen stellen aan dokters. Ook op het gebied van mentaal welzijn voorziet Alan ondersteuning, wat moet helpen om burnouts zoveel mogelijk te voorkomen.

Zo'n 15.000 bedrijven maken momenteel al gebruik van Alan, waardoor in totaal meer dan 300.000 werknemers bediend worden. In België is de app sinds midden 2020 actief en groeit Alan gestaag. Momenteel hebben zo'n 400 bedrijven hun ziekteverzekering aan Alan toevertrouwd en worden in totaal zo'n 15.000 werknemers verzekerd. De ambities van Alan zijn torenhoog. Het aantal verzekerde werknemers moet tegen 2025 aandikken tot een half miljoen. 

Nieuwe kapitaalronde

Om deze groei te kunnen verwezenlijken is veel geld nodig. Daarom haalde Alan 183 miljoen euro op bij enkele grote namen. Op nauwelijks drie jaren tijd wil Alan het aantal aangesloten werknemers vertienvoudigen. In heel Europa zou Alan in 2025 dus 3 miljoen klanten moeten tellen die gebruik maken van de verzekeringen.

Alan zegt dat stevige groei mogelijk is omdat bedrijven steeds vaker beseffen dat een ziekteverzekering uitgebreid kan worden met handige diensten voor werknemers. De traditionele verzekeraars lopen achter op dat gebied.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be