Je bent hier: Home > Nieuws > Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023 - door Redactie

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.

Corona Direct werd volledig geïntegreerd binnen Belfius Insurance NV en gaat voortaan verder onder de naam Belfius Direct Verzekeringen. Voor de reeds bestaande klanten verandert er niets: alle contracten werden overgezet en alle documenten zoals de groene kaart voor autoverzekeringen blijven geldig.

Online

België loopt nog achter op het gebied van online verzekeringen. Minder dan 20% van de niet-levensverzekeringen wordt in ons land online verkocht. In Nederland of Engeland worden respectievelijk 30% en 62% van de autoverzekeringen via een rechtstreeks kanaal verkocht. Ook in ons land zeggen steeds meer Belgen dat ze bereid zijn om online een verzekering af te sluiten.

Belfius Direct Verzekeringen richt zich op alle Belgen, dus niet alleen op de klanten van Belfius Bank. Het aanbod aan verzekeringen situeert zich in drie domeinen. Ten eerste is er mobiliteit met de auto-en motorverzekering. Ten tweede is er wonen met momenteel de huurdersverzekering. Ten derde is er gezin met de familiale verzekering, huisdierenverzekering en uitvaartverzekering. In de toekomst zal dat aanbod nog verder uitgebreid worden.

Kilometerverzekering

Belfius Direct Verzekeringen onderstreept dat ze de enige verzekeraar in België zijn die niet-gereden kilometers bij de autoverzekering terug betaalt. Twee op de drie bestuurders in België rijden jaarlijks minder dan 15.000 kilometer en lopen dus minder kans om in een ongeval betrokken te geraken. Door op voorhand het aantal kilometers te schatten, kan een premie op maat berekend worden. De niet-gereden kilometers worden na een jaar weer terug betaald door de verzekeraar.


Laatste artikels over Verzekeren

Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be