01 mei 2023 - door Redactie
Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.
Wie nu een verzekering wil opzeggen, moet de maatschappij minstens drie maanden voor de vervaldag op de hoogte brengen. Dat maakt het voor sommige mensen moeilijk om vlot over te schakelen op een andere verzekeraar. Het verzekeringscontract wordt immers jaarlijks stilzwijgend verlengd en wie dus te laat beslist om naar een andere verzekeraar over te stappen, blijft vastzitten aan zijn oude contract.
Vanaf volgend jaar zal de klant op gelijk welk moment zijn contract kunnen opzeggen, zodra het eerste jaar verstreken is. Opzeggen kan voortaan ook digitaal en moet niet langer met een aangetekende zending gebeuren. Verzekeraars moeten dan wel deze optie voorzien in hun systemen.
Alleen tijdens het eerste jaar van een contract zal er nog een opzegtermijn gelden. Wie na het eerste jaar wil wijzigen van verzekeraar, moet dat minstens twee maanden voor de vervaldag kenbaar maken.
Als de verzekeraar zelf opzegt blijft er wel een opzegtermijn van drie maanden van kracht.
Bij de ombudsman lopen er jaarlijks veel klachten binnen van klanten die van autoverzekering willen veranderen. In veel gevallen hebben ze al een nieuw contract afgesloten zonder het oude tijdig op te zeggen, waardoor ze twee keer een premie moeten betalen.
27 september 2023
Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.
19 januari 2023
In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.
06 december 2022
Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.
08 mei 2022
De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
20 februari 2022
Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.
24 januari 2022
Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.
09 september 2021
De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.