Je bent hier: Home > Nieuws > Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021 - door Redactie

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.

De Vlaamse regering gaat ervoor zorgen dat de wateroverlast erkend zal worden als ramp, waardoor mensen beroep kunnen doen op het Vlaams rampenfonds. De overheid zal een bedrag tussen 49 en 79 miljoen euro voorzien, dat moet dienen om de schade die niet gedekt is door de brandverzekering alsnog te vergoeden. Om het voor de aanvragers zo makkelijk mogelijk te maken zullen de verzekeraars dit mee coördineren, zodat slachtoffers maar één enkele keer een dossier moeten indienen.

De verzekeraars hebben ondertussen al een beter zicht op de geleden schade. Die wordt momenteel geraamd op een bedrag tussen 90 en 123 miljoen euro. In het geval van dergelijke grote natuurrampen heeft de wet een beschermingsmechanisme voorzien voor de verzekeraars, waarbij er een plafond wordt opgelegd voor de tussenkomsten. De verzekeraars zijn echter overeen gekomen om meer uit te keren dan deze plafonds en voorzien in totaal een bedrag van 44 miljoen euro. Samen met het geld van de Vlaamse regering zal zo alle schade vergoed kunnen worden.

"We zijn blij dat de verzekeraars bereid zijn om meer bij te dragen dan wat de verzekeringswet hen oplegt. Doordat we als overheid het verschil dekken, zal niemand in de kou blijven staan", zegt Vlaams minister-president Jan Jambon.

Ook Hein Lannoy, CEO van Assuralia, is verheugd over het akkoord. "Door de krachten te bundelen met de Vlaamse overheid hopen we dat slachtoffers van de ramp snel de draad kunnen oppikken", aldus nog Lannoy.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.Advertentie


Populair op FiWe.be