Je bent hier: Home > Nieuws > Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022 - door Redactie

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.

Het vele thuiswerk, evenementen die afgelast zijn of andere restricties liggen aan de basis van het lagere gebruik van de auto. Maar liefst een derde van de mensen geeft aan dat ze zich veel minder verplaatsen sinds de coronacrisis is losgebarsten. Toch zijn nog maar slechts 9% van de mensen overgeschakeld op een goedkopere autoverzekering, zoals bijvoorbeeld een kilometerverzekering.

De hoge brandstofprijs is een andere factor die mensen doet nadenken over het gebruik van de wagen. Andere redenen zijn de gezondheid, een andere job of bezorgdheid over het klimaat.

Alternatieven

Er is een opmerkelijk verschil in de alternatieven die voor de auto gekozen worden. Voor Vlamingen is de (elektrische) fiets met 78% het meest gebruikte alternatief voor de wagen. In Wallonië ligt dat anders. Daar is het openbaar vervoer bij 2 op de 3 mensen het geliefkoosde alternatief.

Pay as you use

De verzekeraar Corona Direct onderstreept dat het 'Pay as you use model' vandaag relevanter is dan ooit. Je betaalt hierbij alleen verzekering voor de kilometers die je aflegt. Als je minder kilometers aflegt dan verwacht, dan wordt het verschil weer terugbetaald. Minder rijden betekent dus automatisch een goedkopere autoverzekering. In 2021 betaalde Corona Direct in totaal 2.444.580 euro terug aan haar klanten.

Op onze website kan je autoverzekeringen vergelijken.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be