Je bent hier: Home > Nieuws > Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023 - door Redactie

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.

Een manier om zuurstof te geven aan de getroffen gezinnen was een tijdelijk betalingsuitstel van kapitaal op hun hypothecaire lening. Zo'n 70% van deze gevallen vielen binnen het kader dat Febelfin had uitgewerkt. Voor de overige 30% werd een betalingsuitstel op maat uitgedokterd. Volgens Febelfin toont dit aan dat banken paraat staan om gezinnen bij te staan als er betalingsmoeilijkheden zijn.

Ook bij andere problemen is het steeds mogelijk om de afbetaling van je woonkrediet te pauzeren. In de meeste gevallen zal de bank gedurende een bepaalde periode alleen intresten aanrekenen, waarbij dus tijdelijk geen kapitaal moet terugbetaald worden. Dat zorgt voor een extra financiële ruimte van meerdere honderden euro's per maand.

Ademruimte

Volgens Febelfin bood de regeling tijdens de energiecrisis aan de getroffen gezinnen een ademruimte van zo'n 470 euro per maand. Hiermee konden ze hun verhoogde energiefacturen en duurdere boodschappen betalen.

De steunmaatregel in verband met de energiecrisis werd nu officieel beëindigd. Voor mensen die om de één of andere reden met betalingsproblemen worden geconfronteerd is het altijd belangrijk dat ze hun bank zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Veelal wordt dan een oplossing op maat uitgewerkt.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be