Je bent hier: Home > Nieuws > Besparen op autoverzekeringen

Besparen op autoverzekeringen

Besparen op autoverzekeringen

21 mei 2015 - door Redactie

Wil je besparen op jouw jaarlijkse premie aan de autoverzekering? Dan moet je de tarieven van de verschillende maatschappijen vergelijken.

Je kan makkelijk online een berekening maken en de tarieven van verschillende maatschappijen vergelijken. Je maakt daarvoor gebruik van een autoverzekering simulatie.

Verplichte Verzekering

Voor alle Belgen die met een auto rijden of willen gaan rijden is het verplicht om een autoverzekering aan te schaffen. Met deze autoverzekering mag je dus de baan op en ben je verzekerd bij ongevallen.

Omdat het voor iedereen dus verplicht is om een autoverzekering te hebben alvorens je de baan op mag is het dus zeker verstandig om eens een autoverzekering vergelijking uit te voeren.

In België zijn er enorm veel autoverzekering aanbieders en deze hebben allemaal een andere prijs. Daarom is het wel te verstaan dat er nog goedkopere autoverzekeringen aanwezig zijn op de markt dan de autoverzekering die je momenteel hebt. Autoverzekeringen met elkaar vergelijken is dus de boodschap wanneer je vele euro’s per jaar wil besparen.

Meer hulpmiddelen met het vergelijken van autoverzekeringen

Uiteraard zijn er op het internet wel meerdere websites die je vergelijkingen kunnen aanbieden van verschillende autoverzekering aanbieders in België. Door enkele persoonlijke gegevens in te vullen krijg je een vergelijking van alle prijzen van verschillende autoverzekering aanbieders.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be