Je bent hier: Home > Nieuws > Op zoek naar een goedkope autoverzekering?

Op zoek naar een goedkope autoverzekering?

Op zoek naar een goedkope autoverzekering?

27 mei 2015 - door Redactie

Een goedkope autoverzekering vinden is iets wat onmogelijk lijkt. Maar online kan je tegenwoordig snel en makkelijk vergelijken.

Dankzij het internet kan je op een handige manier autoverzekeringen vergelijken. De website MeFirst is een voorbeeld van zo'n makkelijke vergelijkingstool.

Autoverzekering is verplicht

Zonder autoverzekering mag je de baan niet op. Daarom is het verstandig om eventjes tijd te maken en na te denken waar je een autoverzekering gaat afsluiten. Omdat er in België zoveel aanbieders zijn van autoverzekeringen is de concurrentie in deze markt enorm groot. Dat betekent dat iedereen eigenlijk hetzelfde gaat aanbieden en je ervan gaat proberen te overtuigen dat het verzekeren van jouw auto bij hen het verstandigste is. Maar dit zijn voornamelijk verkoopspraatjes.

Alle verzekeringsmaatschappijen bieden bijna hetzelfde aan. Dit hangt uiteraard af van wat jouw wensen juist zijn: alleen BA verzekering of ook omnium. Voor de premiebepaling zal elke autoverzekeringsmaatschappij je als risico apart beoordelen en voor jou een een prijs berekenen. Door deze prijzen met zoveel mogelijk autoverzekeringsmaatschappijen te vergelijken zal je snel de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Makkelijk online autoverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van een autoverzekering neemt helaas wel wat kostbare tijd in beslag.  De grootste autoverzekeraars bieden online wel een simulator aan op hun website. Wanneer je daar jouw persoonlijke gegevens invult zal je snel een indicatie van de premie ontvangen. Door de simulator te gebruiken op verschillende websites van autoverzekeraars krijg je snel een beeld van welke verzekeringsmaatschappij de goedkoopste prijzen kan aanbieden.

Makkelijker is vaak gewoon een eenvoudige vergelijkingswebsite te gebruiken. Op de website van MeFirst moet je slechts éénmaal uw gegevens invullen om daarna een prijsberekening van verschillende verzekeraars te krijgen. Op nauwelijks enkele minuutjes tijd vergelijk je zo snel enkele aanbieders waardoor je makkelijk de goedkoopste autoverzekering kan vinden.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be