Je bent hier: Home > Nieuws > Fiscale aftrek hypotheken dooft uit

Fiscale aftrek hypotheken dooft uit

Fiscale aftrek hypotheken dooft uit

12 januari 2012 - door Redactie

De Tijd maakte vandaag bekend dat het huidige systeem van de hypotheekrenteaftrek (woonbonus) in 2014 zal worden afgeschaft. De woonbonus is momenteel namelijk een federale bevoegdheid, die dan zal worden doorgeschoven naar regionaal niveau.

Omdat de gewesten echter geen belastingsaftrek mogen geven, zal de Vlaamse Overheid een nieuw systeem moeten uitdokteren om hetzelfde voordeel op een andere manier toe te kennen. Op welke wijze dit zal gebeuren, en waar men de accenten zal leggen, is momenteel nog onduidelijk. Minister-president Kris Peeters laat wel weten dat er geen reden is voor onrust, en dat de Vlaamse overheid het belangrijk vindt om huizenbezit te stimuleren. Ook volgens Steven Vanackere, federaal minister van Financiën, zullen er voldoende middelen beschikbaar zijn om een ongewijzigd beleid te garanderen.

Voor personen die hun hypotheek vóór 2014 afsluiten, zal er alvast niets veranderen. UPDATE 18 JANUARI: Het huidige systeem van de hypotheekrenteaftrek zal in 2014 ook vervallen voor reeds afgesloten leningen.


Laatste artikels over Leningen

Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.


Een groter deel van ons inkomen gaat naar onze lening

25 september 2022

De huizen zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Afhankelijk van waar je woont of wil wonen, zal je dit jaar maar liefst 10% (of meer) boven op je budget moeten rekenen, in vergelijking met vorig jaar.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be