Je bent hier: Home > Nieuws > Autolening aan 0% JKP?

Autolening aan 0% JKP?

Autolening aan 0% JKP?

13 januari 2012 - door Redactie

Nu het autosalon weer van start gegaan is, bieden de grote constructeurs traditiegetrouw ook interessante salonvoorwaarden aan.

Vaak horen daar voordelige autoleningen bij, die soms zelfs een jaarlijks kostenpercentage van 0% kunnen hebben en dus in feite ‘gratis’ zijn!

Te goed om waar te zijn? Neen, zeker niet. Wanneer een autoconstructeur een lening aanbiedt met een rente van 0%, zullen er op dat vlak geen addertjes onder het gras zitten. Toch waarschuwt Test-Aankoop voor het feit dat zo’n lening duurder kan uitvallen dan gedacht. Het is namelijk mogelijk dat men bij dit soort leningen minder kortingen op de catalogusprijs van de wagen toestaat (bv. gratis opties), waardoor het te ontlenen bedrag stijgt.

Vergelijk dus zeker de totale kost van je gratis autolening met wat je zou betalen indien je een ‘normale’ autolening aan zou gaan!


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be