Je bent hier: Home > Nieuws > Hypotheek nu ook voor woonboten

Hypotheek nu ook voor woonboten

Hypotheek nu ook voor woonboten

25 januari 2012 - door Redactie

Binnenkort wordt het mogelijk om ook een hypothecaire lening af te sluiten voor woonboten en horecaschepen. De Kamercommissie keurde dit wetsvoorstel dinsdag unaniem goed.

Tot nu toe was het nog niet mogelijk om een hypothecaire lening af te sluiten voor een woonboot of horecaschip. Wanneer men zo’n schip wilde aanschaffen, moest men hiervoor bijgevolg een duurdere persoonlijke lening afsluiten, of bij een buitenlandse bank lenen. Deze nieuwe wet maakt de aankoop dus veel eenvoudiger en goedkoper.

Peter Dedecker (N-VA), die het wetsvoorstel indiende, hoopt dat deze maatregel de drempel verlaagt om te investeren in een drijvende horecazaak, het wonen op water stimuleert, en de bescherming van historische schepen eenvoudiger maakt. Verder is het uiteraard ook positief voor de Belgische financiële sector dat men hier niet langer een lening voor hoeft af te sluiten in het buitenland.


Laatste artikels over Leningen

Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.


Een groter deel van ons inkomen gaat naar onze lening

25 september 2022

De huizen zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Afhankelijk van waar je woont of wil wonen, zal je dit jaar maar liefst 10% (of meer) boven op je budget moeten rekenen, in vergelijking met vorig jaar.Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be