Je bent hier: Home > Nieuws > MeDirect werpt zich op online woonkredieten

MeDirect werpt zich op online woonkredieten

MeDirect werpt zich op online woonkredieten

24 september 2018 - door Redactie

MeDirect, vooral bekend van hoogrentende spaarrekeningen en het aanbod aan fondsen, gaat woonkredieten verschaffen in een buurland.

MeDirect werd in 2013 opgericht en is ondertussen vooral populair omwille van de niet-gereglementeerde spaarrekeningen die een hoge vergoeding geven. Maar liefst 1,1 miljard van de 1,5 miljard euro die ze onder beheer hebben staat geparkeerd op de spaarrekeningen. Daarnaast biedt MeDirect ook beleggingsfondsen aan zonder instap-en uitstapkosten en zijn er kant-en-klare modelportefeuilles die je kan volgen. Ook voor online vermogensbeheer wordt een lage drempel gehanteerd: instappen kan al vanaf 5.000 euro.

Sinds de lancering wist MeDirect al 30.000 klanten te overtuigen en vooral de spaarrekeningen zijn dus populair. Deze deposito's worden door MeDirect gebruikt om leningen te verstrekken aan bedrijven uit Europa.

In de eerste zes maanden van 2018 steeg de inleg op de spaarrekeningen opnieuw met 7% en MeDirect zoekt dus naar manieren om deze gelden veilig te investeren. Naast de zakelijke leningen werkt MeDirect nu ook aan online woonkredieten. Omdat de concurrentie in België al sterk is wordt er momenteel onderzocht welk buurland het meest geschikt is voor deze nieuwe activiteit.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be