Je bent hier: Home > Nieuws > Al 1500 groene leningen afgesloten in Antwerpen

Al 1500 groene leningen afgesloten in Antwerpen

Al 1500 groene leningen afgesloten in Antwerpen

18 april 2012 - door Redactie

Hoewel de federale groene lening ondertussen niet meer bestaat, kan men dit soort leningen nog steeds op stedelijk niveau afsluiten.

Zo heeft de stad Antwerpen sinds december 2008 al meer dan 1500 groene leningen toegekend, goed voor een totaalbedrag van maar liefst 11,4 miljoen euro.

Deze groene lening bedraagt maximaal 10 000 euro, en kan aangevraagd worden door elke Antwerpenaar die energiebesparende werken wil uitvoeren in zijn woning. Het gaat dan over zaken zoals het plaatsen van gevel-, muur- of dakisolatie, hoogrendementsbeglazing, verwarming of zonnepanelen. Wie een laag inkomen heeft leent volledig renteloos, voor anderen bedraagt de rente 2%.

Door deze gunstige leningen toe te kennen probeert de stad het energieverbruik van zijn inwoners terug te dringen. Naast het uitlenen van geld helpt het zijn inwoners ook door gratis energieadvies te geven, ondersteuning te verlenen bij het overstappen naar een andere energieleverancier, en premies uit te reiken voor energiebesparende maatregelen.

Meer informatie over de Antwerpse groene leningen is te verkrijgen in het EcoHuis te Borgerhout.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be