Je bent hier: Home > Nieuws > Online woonkrediet binnen de 10 minuten

Online woonkrediet binnen de 10 minuten

Online woonkrediet binnen de 10 minuten

31 januari 2019 - door Redactie

KBC heeft de afgelopen 2 maanden aan gemiddeld 7 klanten per dag instant kredietzekerheid gegeven. Bij een online aanvraag wordt meteen een gepersonaliseerd tarief geboden.

Kopers die willen investeren in vastgoed moeten vaak onder voorbehoud een bod doen. Ze weten immers nog niet of ze van hun bank een hypotheeklening kunnen krijgen. KBC zorgt nu voor een revolutie door binnen de 10 minuten kredietzekerheid te bieden. Een online kredietsimulatie resulteert zo snel in een gepersonaliseerd en concurrentieel tarief. Als de klant bevestigt kan het dossier afgewerkt worden via een kanaal naar keuze: online of in een KBC bankkantoor.

Tijdens de pilootperiode in de afgelopen twee maanden werd er door zo'n 6.000 klanten een kredietsimulatie gemaakt. Zo'n 1.500 klanten gingen een stap verder en deden een effectieve kredietaanvraag, waarvan ondertussen zo'n 400 dossiers afgesloten en ondertekend zijn.

KBC baseert zich op de eigen klantgegevens en het klantenrisicoprofiel om snel een tarief te berekenen. Er wordt rekening gehouden met de terugbetalingscapaciteit van de klant en eventuele kortingen voor loondomiciliëring, woningpolis en schuldsaldoverzekering. Het tarief is meteen het 'juiste' tarief en verder onderhandelen is niet mogelijk.

"De klant is duidelijk vragende partij naar snelle, eenvoudige en transparante kredietprocessen. Eén op vijf van de woningkredieten passeert vandaag niet langer via het bankkantoor, maar loopt langs digitale weg of via KBC Live, ons contactcenter op afstand", besluit Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie bij KBC. 


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be