Je bent hier: Home > Nieuws > Ontslagen en een lening? Banken voorzien hulp

Ontslagen en een lening? Banken voorzien hulp

Ontslagen en een lening? Banken voorzien hulp

14 november 2012 - door Redactie

Na de sluiting van Ford Genk werd aangekondigd, zaten de overheid en de financiële sector samen om te kijken hoe ze ontslagen werknemers met een lening beter kunnen begeleiden.

Het gaat dan niet alleen om de werknemers van Ford Genk, maar over alle Belgische werknemers die plots hun job verliezen door een bedrijfssluiting.

Deze werkgroep, geleid door ex-ING-topman Erik Dralans, legde de nadruk op persoonlijke begeleiding, waarbij iemand in samenspraak met zijn bankier tot een aangepaste oplossing kan komen voor zijn lening (zoals een verlenging van de termijn of een verlaging van de interestlast).

Om de drempel naar deze individuele begeleiding te verlagen, zal de financiële sector niet alleen de contactgegevens van de bevoegde personen binnen de banken op zijn site zetten, maar ook samenwerken met de regionale overheden en vakbonden om getroffen werknemers te sensibiliseren.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be