Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggingsverzekeringen steeds populairder

Beleggingsverzekeringen steeds populairder

Beleggingsverzekeringen steeds populairder

24 december 2019 - door Redactie

Door de aanhoudende lage rente zoeken spaarders naar producten die een hoger rendement kunnen opleveren, zoals bijvoorbeeld tak-23 verzekeringen.

Mensen die op zoek zijn naar een veilig alternatief voor een spaarrekening komen vaak in eerste instantie uit bij de tak 21-producten. Dit zijn levensverzekeringen met een bescherming van jouw inleg en een gewaarborgd rendement, soms ook aangevuld met een winstdeelname. Door de kapitaalbescherming en het gewaarborgde rendement weet je waar je aan toe bent, maar in veel gevallen komt het jaarlijkse rendement amper boven de inflatie uit. Al veel beter dan een spaarrekening, maar teleurstellend als je jouw kapitaal wil zien groeien.

Voor wie op zoek is naar een hoger rendement en niet vies is van wat risico, zijn er de Tak 23 producten. Hierbij is jouw inleg doorgaans niet beschermd en is er geen gegarandeerde rente. Het is een verzekeringsproduct dat gekoppeld is aan een beleggingsfonds en het rendement kan dus sterk variëren. Nemen we als voorbeeld een verzekering gekoppeld aan het AE Allianz Europe Equity Growth fonds, dan zien we voor 2019 een rendement van maar liefst 31,3%. Daartegenover staat wel een verlies van 15% in 2018. In 2017 en 2016 presteerde het fonds respectievelijk +13,5% en -3,9%. Deze beleggingsverzekering kan dus veel meer opleveren dan een veilige belegging, maar is tegelijk veel risicovoller.

Door de lage rentevoeten durven steeds meer mensen de stap te zetten naar de tak23-verzekeringen. Dat is ook de verzekeraar P&V niet ontgaan. Zij namen onlangs Private Insurer over, een Brusselse groep gespecialiseerd in deze beleggingsverzekeringen. 

Het nadeel bij al deze producten zijn de hoge instapkosten en beheerskosten. Mensen die sterk geïnteresseerd zijn in geldzaken doen er dan beter aan om zelf te leren beleggen. Om mooie rendementen te realiseren, kan je alvast deze tips om beter te beleggen lezen.


Laatste artikels over Beleggen

Banken maken jacht op geld van staatsbons

15 mei 2024

In september komt 22 miljard euro vrij dat vastzit in de succesvolle eenjarige staatsbon.


Bekende beleggingsrobots worden opgedoekt

16 april 2024

BNP Paribas Fortis trok eerder al de stekker uit zijn robot adviseur Lucy. Ook KBC doekt nu Matti op.


Wees op je hoede voor finfluencers

18 maart 2024

Febelfin waarschuwt in een nieuwe campagne voor finfluencers die mensen ronselen om snel geld te verdienen.


Saxo lanceert bodemtarieven voor aandelen

12 maart 2024

De broker Saxo gaat de rol van prijsbreker op zich nemen en maakt het aan-en verkopen van aandelen spotgoedkoop.


Magere opbrengst voor nieuwe staatsbons

07 december 2023

Tot gisteren werd er amper 33,1 miljoen euro opgehaald, een groot contrast met de 22 miljard euro die in september bij de overheid binnenstroomde.


Appetijt van beleggers voor beursintroducties keert terug

25 september 2023

In de voorbije dagen zagen we in Wall Street succesvolle beursintroducties van ondermeer Arm, Instacart en Klaviyo.


Fastned lanceert hoogrentende obligatie

20 september 2023

Nu dat Belgische beleggers opnieuw kennis gemaakt hebben met de staatsbon, is het misschien ook de moment om eens te kijken naar bedrijfsobligaties.


Staatsbon is ongekend succes

29 augustus 2023

Met de eenjarige staatsbon die sinds vorige week te koop is, heeft de overheid al meer dan 12 miljard euro opgehaald.Advertentie


Populair op FiWe.be