Je bent hier: Home > Nieuws > Decroo: Woonbonus behouden

Decroo: Woonbonus behouden

Decroo: Woonbonus behouden

11 juli 2013 - door Redactie

De discussie rond de woonbonus blijft aanhouden. Dit systeem, dat het afsluiten van een hypotheek fiscaal aantrekkelijker maakt, zal vanaf 2014 overgedragen worden van de federale overheid naar Vlaams niveau, maar door de hoge kostprijs voor de overheid gaan er stemmen op om dit systeem af te bouwen.

Na zowel de OESO als de Vlaamse Woonraad voor een herziening van deze woonbonus pleitten, mengde vandaag ook Alexander De Croo (Open VLD) zich in het debat. Hij geeft aan dat ‘wonen’ een belangrijk thema voor zijn partij is, en wil mensen zo snel mogelijk in staat stellen om een eigen woning te kopen. Hij stelt namelijk vast dat een eigen huis bezitten het armoederisico met 50 procent vermindert.

Daarom vindt De Croo dat er ook na 2014 niet de reeds bestaande contracten geraakt mag worden, maar staat hij voor nieuwe contracten wel open om na te denken ‘over de meest efficiënte manier’ om jongeren zo snel mogelijk een eigen huis te laten kopen.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be