Je bent hier: Home > Nieuws > Tijd voor de belastingaangifte van 2020

Tijd voor de belastingaangifte van 2020

Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021 - door Redactie

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.

De belastingaangifte telt dit jaar maar liefst 829 codes, 18 meer dan vorig jaar. De extra codes zijn hoofdzakelijk het gevolg van verschillende steunmaatregelen in verband met de coronacrisis.

Voor 3,75 miljoen mensen is er een voorstel van vereenvoudigde aangifte voorzien. Dat zijn er zo'n 170.000 minder dan vorig jaar. Er waren namelijk heel wat klachten over foutief ingevulde aangiftes, waardoor er dit jaar gekozen werd om meer op zeker te spelen.

Door de inflatie zijn de bovengrenzen van de verschillende belastingschijven lichtjes gestegen. De bedragen van de belastingvrijstellingen zijn evenwel bevroren om geld te besparen. Dat is ondermeer het geval voor de vrijstelling op rente van spaarrekeningen of dividenden van aandelen.

De digitale aangiftes zijn reeds mogelijk. Wie nog op papier werkt mag de belastingbrief in de komende weken in de bus verwachten. Omwille van de coronacrisis worden er geen gratis hulpsessies georganiseerd waarbij je aangifte wordt ingevuld. In plaats daarvan werd er opnieuw geïnvesteerd in telefonische assistentie.

De deadlines zijn als volgt: papieren aangiftes moeten op 30 juni binnen zijn, Tax-on-web blijft beschikbaar tot 15 juli. Wie met een boekhouder werkt heeft nog tijd tot 21 oktober.


Laatste artikels over Belastingen

Fiscus speurt naar woningen op vastgoedwebsites

14 september 2023

Veel eigenaars van woningen hebben hun verbouwingen niet aangegeven, maar vallen door de mand door de foto's op immowebsites wanneer ze hun woning verkopen.


Fiscus mag weldra auto's in beslag nemen

29 juli 2023

Vanaf 2024 mag de fiscus ook jouw persoonlijke wagen in beslag nemen als je nog belastingschulden hebt open staan.


Deadline belastingaangifte is verstreken

17 juli 2023

Afgelopen zaterdag was de laatste dag om jouw belastingaangifte elektronisch in te dienen. Alleen de complexe aangiftes krijgen nog meer tijd.


Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

06 november 2022

Meer dan 200.000 Vlamingen hebben het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing over het hoofd gezien.


Meer betalingsuitstel voor belastingen

01 november 2022

De hoge inflatie en dure energie maken het niet makkelijk voor gezinnen en bedrijven. De regering staat daarom meer betalingsuitstel toe.


Regering verhoogt ongemerkt belastingen

20 oktober 2022

De federale regering haalt meer belastinginkomsten binnen door de niet-indexering van de belastingschalen.


Nieuwe effectentaks weer zo lek als een zeef?

29 december 2020

De vorige taks op effectenrekeningen werd vernietigd door het Grondwettelijk Hof. De regering De Croo toverde een aangepaste versie uit zijn hoed, maar opnieuw zijn er enkele gaten.Advertentie


Populair op FiWe.be