Je bent hier: Home > Nieuws > Meer betalingsuitstel voor belastingen

Meer betalingsuitstel voor belastingen

Meer betalingsuitstel voor belastingen

01 november 2022 - door Redactie

De hoge inflatie en dure energie maken het niet makkelijk voor gezinnen en bedrijven. De regering staat daarom meer betalingsuitstel toe.

Wie na het indienen van de belastingaangifte een bedrag moet bijbetalen, krijgt daarvoor een brief van de fiscus. In normale omstandigheden heb je dan twee maanden tijd om te betalen. Die termijn wordt nu verlengd naar vier maanden. Wie krap bij kas zit krijgt op deze manier wat zuurstof om de dagelijkse uitgaven te blijven doen.

De termijn van vier maanden bestond al langer voor mensen die hun belastingen niet kunnen betalen. Wel moest deze uitzondering nog aangevraagd worden via MyMinFin, maar werd de aanvraag steeds automatisch goedgekeurd. Voor wie deze betaaltermijn nog te kort is, wordt er een persoonlijk afbetalingsplan op 12 maanden opgesteld.

De langere betaaltermijn is niet alleen voor de personenbelasting. Ook voor de vennootschapsbelasting en de rechtspersonenbelasting is er meer uitstel voorzien.

Terugbetaling belastingen

Wie teveel belastingen heeft vooraf betaald, zal deze door de fiscus terugbetaald krijgen. Wie deze maand zijn aanslagbiljet ontvangt, zal begin januari 2023 terugbetaald worden.


Laatste artikels over Belastingen

Fiscus speurt naar woningen op vastgoedwebsites

14 september 2023

Veel eigenaars van woningen hebben hun verbouwingen niet aangegeven, maar vallen door de mand door de foto's op immowebsites wanneer ze hun woning verkopen.


Fiscus mag weldra auto's in beslag nemen

29 juli 2023

Vanaf 2024 mag de fiscus ook jouw persoonlijke wagen in beslag nemen als je nog belastingschulden hebt open staan.


Deadline belastingaangifte is verstreken

17 juli 2023

Afgelopen zaterdag was de laatste dag om jouw belastingaangifte elektronisch in te dienen. Alleen de complexe aangiftes krijgen nog meer tijd.


Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

06 november 2022

Meer dan 200.000 Vlamingen hebben het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing over het hoofd gezien.


Regering verhoogt ongemerkt belastingen

20 oktober 2022

De federale regering haalt meer belastinginkomsten binnen door de niet-indexering van de belastingschalen.


Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.


Nieuwe effectentaks weer zo lek als een zeef?

29 december 2020

De vorige taks op effectenrekeningen werd vernietigd door het Grondwettelijk Hof. De regering De Croo toverde een aangepaste versie uit zijn hoed, maar opnieuw zijn er enkele gaten.Advertentie


Populair op FiWe.be