Je bent hier: Home > Nieuws > Deadline belastingaangifte is verstreken

Deadline belastingaangifte is verstreken

Deadline belastingaangifte is verstreken

17 juli 2023 - door Redactie

Afgelopen zaterdag was de laatste dag om jouw belastingaangifte elektronisch in te dienen. Alleen de complexe aangiftes krijgen nog meer tijd.

Er is sprake van een complexe aangifte wanneer je een zelfstandige activiteit uitoefent. Jouw boekhouder heeft dan nog tijd tot 18 oktober om de aangifte af te werken.

Wie op Tax-on-web een aangifte heeft ingediend weet al of er belastingen moeten bijbetaald worden of dat er geld wordt teruggetrokken. Tenminste, als alle gegevens kloppen. De fiscus kan de aangiftes nakijken en zelf wijzigingen aanbrengen. Uiteindelijk zal de belastingplichtige een aanslagbiljet ontvangen, met eventueel een opdracht om een overschrijving uit te voeren. Heb je echter al teveel belastingen betaald en moet je een bedrag terug krijgen, dan zal er gemeld worden op welke datum je deze som op jouw rekening mag verwachten. Controleer zeker of de opgegeven rekeningnummer nog wel klop. Wijzigen kan je zelf doen via MyMinFin.

Controle

Met het betalen van de belastingen is de kous echter nog niet af. De belastingcontroleur heeft nog enkele jaren tijd om jouw aangifte na te kijken. Deze controles gebeuren veelal automatisch en het software systeem zal dus aangiftes selecteren waarin vermoedelijk fouten opgenomen zijn. Een andere reden kan zijn dat de fiscus digitale fiches heeft ontvangen over inkomsten die je vergeten bent aan te geven.

In principe heeft de fiscus drie jaar de tijd om aangiftes te controleren en niet aangegeven inkomsten te belasten. Wanneer je echter de aangifte te laat hebt ingediend, wordt deze termijn verlengd tot vier jaren. Voor aangiftes met internationale inkomsten is de controletermijn voortaan vastgesteld op zes jaren. Bij fraude en complexe aangiftes werd de controletermijn vastgelegd op tien jaren.


Laatste artikels over Belastingen

Fiscus speurt naar woningen op vastgoedwebsites

14 september 2023

Veel eigenaars van woningen hebben hun verbouwingen niet aangegeven, maar vallen door de mand door de foto's op immowebsites wanneer ze hun woning verkopen.


Fiscus mag weldra auto's in beslag nemen

29 juli 2023

Vanaf 2024 mag de fiscus ook jouw persoonlijke wagen in beslag nemen als je nog belastingschulden hebt open staan.


Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

06 november 2022

Meer dan 200.000 Vlamingen hebben het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing over het hoofd gezien.


Meer betalingsuitstel voor belastingen

01 november 2022

De hoge inflatie en dure energie maken het niet makkelijk voor gezinnen en bedrijven. De regering staat daarom meer betalingsuitstel toe.


Regering verhoogt ongemerkt belastingen

20 oktober 2022

De federale regering haalt meer belastinginkomsten binnen door de niet-indexering van de belastingschalen.


Tijd voor de belastingaangifte van 2020

09 mei 2021

Sinds enkele dagen kan je de belastingaangifte van 2020 invullen op Tax-on-web. Naar goede gewoonte zijn er weer extra codes bijgekomen.


Nieuwe effectentaks weer zo lek als een zeef?

29 december 2020

De vorige taks op effectenrekeningen werd vernietigd door het Grondwettelijk Hof. De regering De Croo toverde een aangepaste versie uit zijn hoed, maar opnieuw zijn er enkele gaten.Advertentie


Populair op FiWe.be