Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

Belfius lanceert nieuwe beleggersapp

04 juli 2021 - door Redactie

De enorme groei in het aantal beleggers is ook Belfius opgevallen. De bank lanceert daarom de nieuwe app Re=Bel, oftewel Resoluut Belfius

De FSMA maakte recent in een onderzoek bekend dat meer dan een half miljoen Belgen in de voorbije drie jaren aandelen hebben gekocht op de beurs. Omdat de klassieke banken hiervoor doorgaans hoge tarieven aanrekenen, kiezen de meeste beleggers voor gespecialiseerde aandelenbrokers.

Daarnaast is er onder impuls van grote buitenlandse apps zoals Robinhood ook steeds meer aandacht voor het zeer goedkoop of zelfs gratis beleggen. Omdat spaarrekeningen niets meer opbrengen, is de stap naar het beleggen al snel gemaakt. Grootbanken zien hun klanten veel geld overmaken aan beleggingsplatformen zoals BUX en Belfius heeft daarom besloten dat het tijd was om hiervoor zelf met een passend aanbod te komen.

Prijsbreker

Vooreerst zal de app Re=Bel geen bewaarloon aanrekenen, wat de meeste klassieke grootbanken nog wel doen. Beleggers moeten dan jaarlijks tientallen euro's betalen om aandelen in een effectendossier te bewaren. 

Voor het uitvoeren van orders worden doorgaans ook hoge kosten aangerekend. Bij Re=Bel zal een order op Euronext Brussel slechts 3 euro kosten voor een bedrag tot 2.500 euro. Tot 10.000 euro zal je 15 euro betalen. Bij Keytrade Bank, momenteel één van de marktleiders, betaal je 7,50 euro voor een order tot 2.500 euro en 24,95 euro voor een order van 10.000 euro. Belfius opent met Re=Bel dus de aanval op de gevestigde waarden op de markt van online brokers.

Promoten van duurzaam beleggen

Re=Bel zal het de klanten makkelijk maken om te investeren in hernieuwbare energie of andere thema's die duurzaam zijn. Bovendien zal de app de klant waarschuwen als deze een aandeel wil kopen van een bedrijf dat niet voldoet aan de duurzaamheidsprincipes van de bank. Het staat de klant vervolgens uiteraard volledig vrij om al dan niet tot een aankoop over te gaan.


Laatste artikels over Beleggen

Banken maken jacht op geld van staatsbons

15 mei 2024

In september komt 22 miljard euro vrij dat vastzit in de succesvolle eenjarige staatsbon.


Bekende beleggingsrobots worden opgedoekt

16 april 2024

BNP Paribas Fortis trok eerder al de stekker uit zijn robot adviseur Lucy. Ook KBC doekt nu Matti op.


Wees op je hoede voor finfluencers

18 maart 2024

Febelfin waarschuwt in een nieuwe campagne voor finfluencers die mensen ronselen om snel geld te verdienen.


Saxo lanceert bodemtarieven voor aandelen

12 maart 2024

De broker Saxo gaat de rol van prijsbreker op zich nemen en maakt het aan-en verkopen van aandelen spotgoedkoop.


Magere opbrengst voor nieuwe staatsbons

07 december 2023

Tot gisteren werd er amper 33,1 miljoen euro opgehaald, een groot contrast met de 22 miljard euro die in september bij de overheid binnenstroomde.


Appetijt van beleggers voor beursintroducties keert terug

25 september 2023

In de voorbije dagen zagen we in Wall Street succesvolle beursintroducties van ondermeer Arm, Instacart en Klaviyo.


Fastned lanceert hoogrentende obligatie

20 september 2023

Nu dat Belgische beleggers opnieuw kennis gemaakt hebben met de staatsbon, is het misschien ook de moment om eens te kijken naar bedrijfsobligaties.


Staatsbon is ongekend succes

29 augustus 2023

Met de eenjarige staatsbon die sinds vorige week te koop is, heeft de overheid al meer dan 12 miljard euro opgehaald.



Advertentie


Populair op FiWe.be