Je bent hier: Home > Nieuws > Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

Supermarktverhuurder werkt aan beursgang

29 november 2021 - door Redactie

Het privaat investeringsfonds Forum Estates wil zich tegen eind 2022 omvormen tot GVV en naar de beurs trekken.

Een GVV is een Gereglementeerde Vastgoed Vennootschap en geeft beleggers toegang tot het investeren in vastgoed. Een GVV moet geen belastingen betalen en moet minstens 80% van de winst uitkeren aan de aandeelhouders. Op de Brusselse beurs noteren heel wat GVV's en deze aandelen hebben het de voorbije jaren goed gedaan. In de meeste gevallen krijgt de lange termijn aandeelhouder dankzij het dividend een interessant nettorendement dat ver boven de rente van een spaarrekening ligt.

Forum Estates richt zich vooral op supermarktvastgoed en dat zit alvast goed qua positionering. Er is namelijk nog geen GVV op de Brusselse beurs die vooral actief is in dat segment. Alleen Ascencio heeft een portefeuille die zich voor zo'n 40% op voedingswinkels. De huurcontracten voor supermarkten worden meestal opgemaakt voor 18 of 27 jaren, wat zich vertaalt in stabiele lange termijn huurders. 

Ongeveer twee derde van de portefeuille van Forum Estates is verhuurd aan buurtsupermarktwinkels zoals Carrefour Express, Lidl, Proxy Delhaize of Spar. Daarnaast wordt er ook verhuurd aan foodserviceketens zoals Quick, Dominos Pizza, Panos of Lunchgarden. Verder wordt ook ingezet op doe-het-zelf zaken omdat deze sector ook crisisresistent is. Een aantal Hubo's, Gamma's en Brico's zitten al in de portefeuille.

Crisisresistent

Het vastgoed waar Forum Estates zich op concentreert blijft het goed doen ondanks de e-commerce revolutie en de Covid-19 pandemie. In tijden van lockdowns bleven de supermarkten gewoon open en de sector heeft veel minder last van de opgang van e-commerce. Het kan dus een interessente diversificatie zijn voor wie wil beleggen in aandelen van vastgoedbedrijven.

Forum Estates is momenteel vooral in België actief, maar heeft zijn intrede op de Nederlandse markt reeds gemaakt. Tegen het einde van 2022 wil het fonds voor minstens 50 miljoen euro aan supermarktvastgoed in Nederland verwerven.

Beursgang

Forum Estates heeft de omvorming tot GVV opgestart en mikt op een beursgang tegen het einde van 2022. Bedoeling is zo'n 60 tot 80 miljoen euro op te halen. De huidige portefeuille is zo'n 400 miljoen euro waard.


Laatste artikels over Beleggen

Banken maken jacht op geld van staatsbons

15 mei 2024

In september komt 22 miljard euro vrij dat vastzit in de succesvolle eenjarige staatsbon.


Bekende beleggingsrobots worden opgedoekt

16 april 2024

BNP Paribas Fortis trok eerder al de stekker uit zijn robot adviseur Lucy. Ook KBC doekt nu Matti op.


Wees op je hoede voor finfluencers

18 maart 2024

Febelfin waarschuwt in een nieuwe campagne voor finfluencers die mensen ronselen om snel geld te verdienen.


Saxo lanceert bodemtarieven voor aandelen

12 maart 2024

De broker Saxo gaat de rol van prijsbreker op zich nemen en maakt het aan-en verkopen van aandelen spotgoedkoop.


Magere opbrengst voor nieuwe staatsbons

07 december 2023

Tot gisteren werd er amper 33,1 miljoen euro opgehaald, een groot contrast met de 22 miljard euro die in september bij de overheid binnenstroomde.


Appetijt van beleggers voor beursintroducties keert terug

25 september 2023

In de voorbije dagen zagen we in Wall Street succesvolle beursintroducties van ondermeer Arm, Instacart en Klaviyo.


Fastned lanceert hoogrentende obligatie

20 september 2023

Nu dat Belgische beleggers opnieuw kennis gemaakt hebben met de staatsbon, is het misschien ook de moment om eens te kijken naar bedrijfsobligaties.


Staatsbon is ongekend succes

29 augustus 2023

Met de eenjarige staatsbon die sinds vorige week te koop is, heeft de overheid al meer dan 12 miljard euro opgehaald.Advertentie


Populair op FiWe.be