Je bent hier: Home > Nieuws > ARAG haalt belang rechtsbijstand aan tijdens Z-Insurance

ARAG haalt belang rechtsbijstand aan tijdens Z-Insurance

ARAG haalt belang rechtsbijstand aan tijdens Z-Insurance

28 september 2016 - door Redactie

Donderdag start op de zakenzender Kanaal Z een nieuwe reeks van Z-Insurance. In die eerste aflevering komt met ARAG meteen één van de leidende en gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraars in België aan bod. CEO Mireille Urlus licht dan het begrip rechtsbijstand toe en wat het nut ervan is voor particulieren en bedrijven.

Voor ARAG is het belangrijk om op deze manier een neutrale stem en visie te laten horen aan het publiek. “Wij zijn als verzekeringsmaatschappij enkel met rechtsbijstand bezig”, zegt CEO Mireille Urlus. “ARAG heeft geen banden met andere verzekeringsmaatschappijen. Dit maakt dat ARAG steeds in alle onafhankelijkheid opkomt voor haar klanten. Elke burger moet zijn rechten kunnen doen gelden.”

80 procent van de juridische geschillen in België wordt buiten de rechtszaal opgelost. Het is dus heel belangrijk ook in die gevallen te kunnen rekenen op een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekering. “Tijdens geschillen geven wij advies, komen we op voor de rechten van onze verzekerde of betalen we eventueel de kosten van een rechtszaak. In veel gevallen biedt echter het advies van onze juristen uitkomst. Zij zullen telkens de situatie onafhankelijk beoordelen, vanuit het perspectief van de verzekerde, of het nu gaat om een particulier of een bedrijf.”

De reeks van Z-Insurance loopt nog tot midden december, telkens op donderdag. Op 6 en 27 oktober en 17 november komt ARAG telkens aan bod. Het gaat dan onder meer over nieuwe trends inzake bijvoorbeeld digitalisering en hoe ons daarbij te verzekeren, de kritische blik van de particulieren en tot slot hoe rechtsbijstand ook jouw bedrijf kan indekken tegen de gevolgen van juridische betwistingen.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be