Je bent hier: Home > Nieuws > Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

Vraag naar renovatieleningen is bijna verdubbeld

23 mei 2022 - door Redactie

Belfius meldt dat het aantal aanvragen voor groene renovatieleningen sinds februari met 89% gestegen is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De hoge energieprijzen zetten de Belgen ertoe aan om hun woning beter te isoleren, zodat het energieverbruik verlaagd wordt. Ter gelegenheid van Batibouw promoot Belfius nu groene renovatieleningen met een aantrekkelijke rentevoet van 1,35% voor alle looptijden tot en met 60 maanden.

Groene renovatieleningen worden gebruikt om isolatiewerken te financieren, maar ook voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, hoogrendementsketel, zonnepanelen,  of driedubbele beglazing. Het zijn allemaal investeringen die een positieve impact hebben op het EPC certificaat van een woning.

Volgens Belfius kwam het gemiddeld bedrag van zo'n groene renovatielening in de eerste vier maanden van 2022 uit op 14.468 euro. De leningen hebben een gemiddelde looptijd van 60 of zelfs 61 maanden en de maandelijkse aflossing bedraagt gemiddeld 230 euro.

Hypotheken

Ook grotere renovatiewerken zijn in aantrek. Hiervoor is een renovatielening minder geschikt en wordt dus beter een hypothecair krediet aangevraagd. Gemiddeld gezien wordt er nu 66.263 euro geleend voor grote renovatiewerken die bestemd zijn om de energieprestatie van een woning te verbeteren.


Laatste artikels over Leningen

Dan toch minder renteverlagingen?

30 april 2024

Eerder dit jaar was de verwachting dat de ECB de rente fors zou gaan verlagen vanaf de zomer. Nu zou het maar over beperkte verlagingen gaan.


Bijna iedereen kiest vaste rentevoet

18 februari 2024

Uit cijfers die de bankenkoepel Febelfin publiceerde blijkt dat 97,3% van de kredietnemers voor een vaste rentevoet gekozen heeft in 2023.


Woonkredieten opnieuw veel goedkoper

28 december 2023

De Belgische langetermijn rente duikt vandaag onder de 2,5% en maakt woonkredieten goedkoper.


Betalingsuitstel voor bijna 12.000 woonkredieten

19 april 2023

Tijdens de energiecrisis werden veel gezinnen geconfronteerd met financiële problemen. De banken kenden 11.946 betalingsuitstellen toe voor woonkredieten.


Langere looptijd leningen door hogere rente

08 maart 2023

Uit een bevraging van HLN blijkt dat bij alle banken meer leningen op 25 jaar worden afgesloten.


Voor een miljard euro aan energiebesparende leningen verstrekt

16 februari 2023

In 2022 ging het aantal consumentenkredieten in België opnieuw de hoogte in, maar vooral de ecologische kredieten deden het goed.


Meer wanbetalingen op leningen

22 november 2022

De Nationale Bank meldt dat het aantal betaalachterstanden in oktober gestegen is naar 8.780 kredieten.


Wat is de invloed van stijgende rentes?

10 oktober 2022

We weten allemaal al langer dat de rentes in Europa in een stijgende trend zitten. De reden is eenvoudig: de Europese Centrale bank probeert de hoge inflatie onder controle te krijgen.Advertentie


Populair op FiWe.be