Je bent hier: Home > Nieuws > Bereken de premie van je autoverzekering

Bereken de premie van je autoverzekering

Bereken de premie van je autoverzekering

11 november 2013 - door Redactie

Een verzekering auto berekenen wordt aangeraden aan alle potentiële verzekeringnemers die met het idee spelen om een autoverzekering af te sluiten.

Dankzij het internet kan je tegenwoordig erg makkelijk verschillende aanbieders met mekaar vergelijken. Ook op deze website kan je een autoverzekering berekenen.

De eerste keuze die je bij een dergelijke berekening zult moeten maken zit hem in het type autoverzekering. Ga je bijvoorbeeld kiezen voor de gewone BA-verzekering of kies je voor een uitgebreidere verzekering zoals de mini omnium of zelfs de full omniumverzekering.

Let wel, je keuze op dit vlak zal voor een groot deel bepalend zijn voor de basisprijs die aan jouw autoverzekering wordt verbonden. Hoe meer dekkingen, hoe hoger natuurlijk het prijskaartje van uw autoverzekering zal komen te liggen. Bij een autoverzekering berekenen moet je echter nog met andere zaken rekening houden.

Naast bovenstaande zul je immers ook altijd rekening moeten houden met de manier waarop de kostprijs van jouw autoverzekering wordt berekend. Gebeurt dit bijvoorbeeld op basis van het aantal kilometers, kies je voor een autoverzekering met een vast jaarlijks bedrag, etc. Stuk voor stuk zijn dit belangrijke vragen waar je rekening mee dient te houden bij het berekenen van de kostprijs van jouw autoverzekering.

Tot slot zul je merken dat er ook nog vragen gesteld zullen worden die betrekking hebben op het voertuig en op de bestuurder. Zijn er bijvoorbeeld in het verleden reeds schadegevallen geweest, hoe zwaar is de auto die je wenst te laten verzekeren, etc. Ook deze informatie is van groot belang voor het correct berekenen van de kostprijs van jouw toekomstige autoverzekering.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be