Je bent hier: Home > Nieuws > Bereken de prijs van je auto verzekering

Bereken de prijs van je auto verzekering

Bereken de prijs van je auto verzekering

27 november 2013 - door Redactie

De prijs van een verzekering voor jouw auto is afhankelijk van heel wat verschillende factoren. We staan er vaak niet bij stil, maar de auto op zich is reeds bepalend voor een belangrijk deel van de kostprijs.

Je krijgt natuurlijk liefst de goedkoopste autoverzekering voorgeschoteld, maar hiervoor moet je eerst wel de tarieven vergelijken. Dit kan door offertes aan te vragen waar verzekeraars voor jouw de autoverzekering berekenen.

Natuurlijk zal het type wagen bepalend zijn voor de premie die je gaat betalen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de zwaarte van de motor die in de auto steekt, maar ook aan de algemene specificaties. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de auto die je wil laten verzekeren, hoe duurder de prijs van jouw autoverzekering zal komen te liggen. Wil je een goedkope autoverzekering, kies dan voor een kleine auto met minimale specificaties. Toch is de prijs van je autoverzekering niet alleen afhankelijk van de specificaties van het voertuig.

Ook het aantal kilometers dat je per jaar doet kan een invloed hebben op het prijskaartje net als jouw ervaring als bestuurder. Dit laatste is meteen de reden waarom jonge autobestuurders altijd veel meer moeten betalen voor hun autoverzekering dan bestuurders die reeds over verschillende jaren ervaring beschikken. Stuk voor stuk zijn dit allemaal factoren waar je rekening mee zult willen houden bij het afsluiten van een verzekering voor jouw auto.

Hou er tot slot ook rekening mee dat de prijs van een autoverzekering afhankelijk kan zijn van verzekeraar tot verzekeraar. Het wordt daarom altijd aangeraden om autoverzekeringen te vergelijken alvorens deze daadwerkelijk af te sluiten.


Laatste artikels over Verzekeren

Corona Direct gaat op in Belfius Direct Verzekeringen

27 september 2023

Met Belfius Direct Verzekeringen ontstaat een nieuw merk dat inspeelt op consumenten die online een verzekering willen afsluiten.


Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.


Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.


Met stormschade kan je bij je verzekeraar terecht

20 februari 2022

Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.


Door COVID-19 staat wagen vaker aan de kant

24 januari 2022

Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.


Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.Advertentie


Populair op FiWe.be